DISTRIBUIȚI

FC Porto a câștigat meciul tur de la Moscova, într-un mod categoric, cu 3-1, și are prima șansă și pe Dragao, la returul de marți seară. Lusitanii sunt primii în grupa D, cu 7 puncte și fără înfrângere, după trei runde jucate, în timp ce rușii sunt codașii grupei, cu zero puncte acumulate.

RUȘII, ZMEI ÎN COMPETIȚII INTERNE, MIELUȘEI ÎN EUROPA
Portughezii sunt în formă maximă pe toate planurile. Lideri în Portugalia, cu 21 de puncte după nouă jocuri, au 5 victorii consecutive la activ. Moscoviții merg și ei bine în competiția internă, dar lucrurile nu le priesc pe plan internațional. În ultimele nouă jocuri, Lokomotiv a obținut șapte victorii, întrerupte doar de două înfrângeri în UCL.

„Dragonii” nu au reușit să câștige ultimele două meciuri jucate pe teren propriu în fața echipelor din Rusia, obținând doar un egal și pierzând o dată. Zenit a învins-o pe Porto pe Dragao, cu 1-0, în sezonul 2013/2014 al Champions League. Cu toate acestea, aceea a fost singura înfrângere a alb-albaștrilor în fața echipelor rusești, în șase întâlniri precedente (3 egaluri, două victorii). Totuși, în patru dintre aceste șase partide, Porto nu a reușit să marcheze!

LOKOMOTIV, APROAPE DE UN RECORD NEGATIV ISTORIC
Moscoviții au pierdut ultimele cinci meciuri jucate în cupele europene, iar dacă pierd și marți, vor depăși cel mai „negru” record din istoria clubului, de cinci înfrângeri la rând, care datează din 2003. Moscoviții nu au de partea lor nici tradiția meciurilor jucate pe tărâm portughez: au pierdut primele două meciuri jucate aici, dar l-au câștigat pe al treilea: 3-1 cu Sporting, în sezonul 2015/2016 din Europa League.

Antrenorul moscoviților, Yuri Semin, știe însă cum poate fi învinsă Porto, întrucât a mai făcut-o. Actualul tehnician al lui Lokomotiv a învins o dată formația lusitană cu 1-0 când o antrena pe Dinamo Kiev, în sezonul 2008/2009 al UCL.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Porto a devenit lider în Portugalia după victoria cu 2-0 din ultima rundă cu Feirense * Lusitanii au marcat 17 goluri în ultimele cinci partide jucate în toate competițiile * Vincent Aboubakar, starul din atacul portughezilor, s-a accidentat pe 28 septembrie, într-un meci cu Varzim, și nu este încă refăcut * Portughezul Eder din atacul lui Lokomotiv l-a avut antrenor la Braga pe tehnicianul lui FC Porto, Sergio Conceicao, în sezonul 2014/2015

Pronostic : victorie FC Porto – cotă 1,38

Lasă un răspuns