DISTRIBUIȚI

Joi, 4 octombrie, de la ora 19:55, FC Salzburg primește vizita lui Celtic Glasgow, în a doua etapă din grupa B a Europa League. Ambele formații au început perfect această fază: austriecii au trecut ”afară” de colegii de concern de la Leipzig, 3-2, în timp ce scoțienii au învins acasă pe Rosenborg cu 1-0.

SALZBURG, FĂRĂ EȘEC ÎN ACTUALUL SEZON
Echipa din orașul lui Mozart nu a pierdut niciun meci în actuala ediție, în vreo competiție oficială! Ultimul eșec pentru gazdele meciului de joi a fost în 27 mai când, într-un joc care oricum nu mai conta, au pierdut cu 0-4 la Austria Viena. Elevii lui Marco Rose domină autoritar campionatul intern, cu 27 de puncte din tot atâtea posibile!

Nici în eurocupe, din cinci meciuri, Salzburg nu a cunoscut înfrângerea, având pretenții justificate să viseze la reeditarea performanței din sezonul trecut de UEL, când a ajuns până-n semifinale. Atunci, austriecii au fost eliminați de Olympique Marseille, după un meci dominat de polemici legate de arbitraj. Principalul atu al amfitrionilor este atacantul israelian Munas Dabbur (26 de ani), cotat la peste 12 milioane de euro, acesta marcând până acum 13 goluri în toate competițiile, cinci dintre ele consemnându-se în cupele europene!

CELTIC, SEZON MAI PUȚIN INSPIRAT
Deocamdată, nu este cel mai bun sezon pentru ”alb-verzi”. Trupa lui Brendan Rodgers este doar pe locul 5 în campionat, cu 13 puncte, cu șase mai puțin decât liderul Hearts! Celtic are deja două eșecuri în liga scoțiană.

Vestea bună pentru Rodgers este că atacantul Scott Sinclair, foarte criticat de public și presă, a revenit pe lista marcatorilor după cinci meciuri de ”secetă”, ex-jucătorul lui Villa sau Man. City înscriind sâmbătă, din postura de rezervă, în victoria cu 1-0 cu Aberdeen.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în UEL în 2014, atunci când a fost 2-2 la Salzburg, respectiv 3-1 pentru austrieci la Glasgow.

Pronostic : pauză sau final 1 – cota 1.46

Lasă un răspuns