DISTRIBUIȚI

FC Zurich și Ludogorets se întâlnesc joi seară, de la ora 19:55, în etapa a doua a grupelor UEFA Europa League. În prima etapă a grupei A, Zurich s-a impus la AEK Larnaca (1-0), în timp ce Ludogorets a pierdut acasă cu Bayer Leverkusen (3-2), deși a condus cu 2-0! Claudiu Keșeru a deschis scorul pentru bulgari, în meciul de la Razgrad.

FC Zurich are un complex în Europa League, unde nu a reușit să treacă până acum de faza grupelor, în 3 tentative precedente. Ludogorets nu are un bilanț extraordinar în fața echipelor din Elveția, bifând o singură victorie în 6 meciuri cu FC Basel (alte două remize și trei înfrângeri la activ). Cu Basel, Ludogorets a făcut 0-0 și 1-1 la ultima participare în UCL, rezultate ce au permis bulgarilor să termine peste elvețieni în grupă.

Trebuie remarcat și faptul că Ludogorets nu a pierdut până acum în deplasările din Europa League, 6 meciuri la număr! O echipă ofensivă, așezată într-un sistem 4-3-3 fluid, Ludogorets poate înscrie relativ ușor pe teren străin.

BULGARII, O FORMAȚIE FĂRĂ COMPLEXE ÎN FAȚA ECHIPELOR MARI
De altfel, Ludogorets e caracterizată ca o formație fără complexe, dezinvoltă. Antrenată din vara lui 2018 de brazilianul Paulo Autuori, echipa alb-verde a pierdut doar două din ultimele sale 13 deplasări europene și în ultimele 6 meciuri din grupe a înregistrat 4 victorii și două remize.

„Mergem în Elveția să recuperăm punctele pe care le-am fi meritat cu Leverkusen”, a declarat recent antrenorul lui Keșeru și Moți. Autuori are 43 de ani de experiență pe bancă și se laudă cu dubla Copa Libertadores / Campionatul Mondial al Cluburilor, ambele trofee fiind câștigate în 1995 cu Sao Paulo.

KEȘERU A REUȘIT O „DUBLĂ” ÎN WEEKEND”
Antrenor la FC Zurich este Ludovic Magnin, fost fundaș lateral la Werder Bremen si Stuttgart. După ce a activat la echipele de tineret, Magnin a fost numit în funcția de antrenor principal la Zurich în luna februarie și trei luni mai târziu a câștigat Cupa Elveției.

Trupa din Țara Cantoanelor vine după un 0-0 acasă cu Xamax și se află pe locul 2 în campionat, după 9 etape (4-3-2), la mare distanță în urma liderului Young Boys. Ludogorets a câștigat cu 5-1 în weekend, în fața lui Cherno More („dublă” Keșeru) și e pe locul 2 în Bulgaria, cu un singur eșec în 10 meciuri și două puncte de recuperat până la liderul Levski.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Ultimele 5 meciuri ale lui FC Zurich în Europa League s-au încheiat cu mai puțin de 3 goluriînscrise * Ludogorets a marcat 11 goluri în ultimele 3 etape de campionat

Pronostic : pauză sau final X – cota 1.76

Lasă un răspuns