DISTRIBUIȚI

Duminică, 4 noiembrie, ora 21:00, pe Arena Națională se confruntă două dintre echipele importante ale României. Gazdele au fost campioane în 2015, în vreme ce giurgiuvenii au cucerit în premieră titlul un an mai târziu. FCSB este pe poziția secundă pe tabelă după 13 runde, cu 24 de puncte, în vreme ce giurgiuvenii sunt pe ultima poziție de play-off, a șasea, cu 20 de puncte.

ABSENȚE MULTIPLE ÎN AMBELE TABERE
Este deja un clișeu faptul că FCSB are probleme de lot în acest sezon, în special în plan defensiv. Practic, șase fotbaliști din zona apărării sunt indisponibili pentru acest meci. Stoperii Planici și Bălașa, fundașii laterali Momcilovic și Stan și închizătorii Ovidiu Popescu și Pintilii lipsesc din motive medicale.

Dincolo, Astra a rămas fără Alibec, vedeta care este suspendată din cauza cumulului de cartonașe galbene și ratează ocazia de a-și înfrunta fosta echipă. Alți trei titulari de drept sunt accidentați de mai mult timp: portarul Iliev, închizătorul Mrzljak și extrema stângă Balaure.

APĂRĂRI RAREFIATE
Ambele formații sunt expuse din punct de vedere defensiv. FCSB va conta, probabil, pe un cuplu inedit de stoperi, Nedelcu – Filip!

Nu este de mirare că ultimele jocuri au adus multe goluri în porțile celor două combatante de duminică seara. FCSB a primit cel puțin un gol în fiecare din ultimele cinci meciuri oficiale, iar Astra a încasat șase goluri în decurs de cinci zile: 0-3 cu Astra în Liga 1 și 4-3 cu ”U” Cluj în Cupa României!

Ultimul joc oficial, 1-2 la Călărași, a fost pierdut de bucureșteni după două faze fixe, acesta fiind ”călcâiul lui Achile” în acest sezon pentru vicecampioana României.

MIZA PE LIGA 1
FCSB a tratat cu o vizibilă indiferență duelul cu Dunărea Călărași din Cupa României, pierdut cu 1-2. Pe lângă absențele mai sus amintite, Nicolae Dică i-a menajat pentru meciul cu Astra pe Bălgrădean, R. Benzar, Tănase, Coman, Man, Teixeira și Gnohere.

Jocul de pe „Național Arena” va fi tratat, așadar, cu o forță ofensivă intactă. Trebuie să ne amintim că, pe teren propriu, bucureștenii sunt extrem de productivi. Practic, excluzând jocul cu Chiajna (0-1), FCSB a marcat minim două goluri la fiecare meci oficial disputat în acest sezon pe teren propriu!

Istoric favorabil pentru FCSB/Steaua, ”nomina odiosa” pentru Gigi Mulțescu În ultimii ani, Astra a echilibrat raportul disputelor directe cu ”roș-albaștrii”; dar superioritatea istorică a multiplei campioane a României este încă evidentă: 19 victorii pentru fosta Steaua, nouă egaluri și 13 triumfuri pentru Astra.

Nici Gigi Mulțescu nu se poate mândri cu un palmares prea bun contra FCSB: doar trei victorii și trei egaluri. În rest, nu mai puțin de 17 izbânzi în contul bucureștenilor.

În tur, Astra a câștigat acasă cu 1-0 prin golul lui Llulaku. Albanezul rămâne principalul pericol al giurgiuvenilor, cu cinci goluri și patru ”assist”-uri în toate competițiile stagionale.

De știut: Astra are un bilanț extern bun, agonisind 11 puncte în cele șase deplasări din Liga 1.

Pronostic : ambele marchează – cotă 2,13

Lasă un răspuns