DISTRIBUIȚI

Anul 2018 se încheie din punct de vedere fotbalistic cu un adevărat derby. Sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 20:00, se vor duela, pe ”Național Arena”, cele mai bune echipe din România. Derby-ul rundei a 21-a aduce față-n față locul 2, FCSB, cu 40 de puncte (golaveraj, 40-22) și liderul CFR Cluj, cu 43 de puncte (golaveraj, 33-12).

De multă vreme nu am întâlnit două echipe atât de puternice, dar cu profiluri diferite: se confruntă cel mai bun atac din Liga 1 cu cea mai bună apărare din elită. Mai mult, nu avem absențe majore. Junior Morais este suspendat la gazde, în rest ambele trupe pot alinia cam cele mai bune garnituri disponibile la această oră. Se anunță echilibru total!

Ultima rundă a adus victorii importante pentru cele două fruntașe. FCSB a câștigat cu 3-1 la Botoșani, iar CFR a ieșit cu bine din asediul de la Ovidiu, învingând cu 1-0 pe incomoda Viitorul.

ARGUMENTE PRO-FCSB

Bucureștenii mizează pe un atac entuziasmant. Gnohere are 11 reușite, în timp ce ”lupii tineri” sunt mereu activi. Coman și Tănase au câte 7 goluri, iar Man, o stea în devenire, a punctat de șase ori.

După o scurtă perioadă de neinspirație, fosta Steaua și-a revenit la capitolul eficacitate, marcând minim două goluri în fiecare din ultimele cinci partide. Elevii lui Nicolae Dică dau tonul la meciurile de pe teren propriu: în acest sezon, indiferent de competiție, ”roș-albaștrii” punctează mereu minim o dată, singura confruntare când nu au punctat fiind în octombrie, la un 0-1 cu Concordia Chiajna.

Un element interesant este că FCSB ar fi lideră dacă s-ar lua în calcul rezultatele înregistrate în repriza secundă în prezenta ediție, agonisind 38 de puncte în partea a doua a meciurilor.

ARGUMENTE PRO-CFR

Clujenii nu au pierdut de un an în deplasare în campionat, cedând cu 1-2 la Craiova în decembrie 2017. De-atunci, campioana en-titre este imbatabilă afară. Mai mult, clujenii au acum la activ nu mai puțin de nouă victorii succesive în deplasările din Liga 1 și Cupa României!

Apărarea este elementul-cheie, iar pe terenurile externe CFR nu a încasat decât patru goluri în acest campionat. Oricum, elevii lui Toni Conceicao au primit o singură dată gol în ultimele șase etape, în acel 2-2 cu Gaz Metan, de pe propria arenă.

Încă un element de pragmatism: CFR are nu mai puțin de opt victorii la limită în acest sezon.

Țucudean, cu 13 goluri, este golgeterul la zi al Ligii 1, alături de olteanul Mitriță. Șase egaluri consecutive!

Foarte bizară este statistica recentă a meciurilor directe. Nu mai puțin de șase remize la rând s-au consemnat în ultimele șase partide: de cinci ori a fost 1-1 și o dată 0-0!

Ultima victorie clujeană în fief-ul FCSB datează din 2016, 2-1 pentru ardeleni, aceasta fiind însă singura izbândă a clujenilor, pe terenul ”roș-albaștrilor”, de când au revenit în Liga 1 în 2004!

DELEGARE POLEMICĂ

Sebastian Colțescu este arbitrul desemnat pentru acest meci, craioveanul având prestații controversate în ultimii ani. Cert este că în acest sezon, Colțescu a dictat nu mai puțin de patru eliminări în Liga 1 și și-a confirmat reputație de oficial darnic la ”galbene”. În prezenta stagiune, minimul de avertismente a fost trei, iar cele mai multe arătate au fost nouă, într-un Viitorul – Sepsi 2-3!

Pronostic : pauză sau final X – cotă 1,58

Lasă un răspuns