DISTRIBUIȚI

Franța își continuă tentativa de apărare a titlului mondial la handbal masculin cu o partidă în compania selecționatei Coreea Unită, programată luni, de la ora 21:30.

Cei supranumiți „Experții” au maximum de puncte după primele două partide în Grupa A a Campionatului Mondial, dar sunt pe locul secund, în spatele Germaniei, având un golaveraj mai slab. De partea cealalaltă, asiaticii continuă să lucreze la îmbunătățirea relațiilor dintre Nord și Sud, pentru că sportiv au limite.

KARABATIC, SURPRIZA FRANȚEI

Franța a jucat aproape de adevăratul pontențial doar vreo 40 de minute din cele 120 de minute susținute cu Brazilia (24-22) și Serbia (32-21). În ambele jocuri a fost nevoită să tragă mai bine de 20 de minute pentru a trece la conducere. De altfel, după partida cu sud-americanii, selecționerul Didier Dinart a simțit că ar mai fi nevoie de ceva la echipă, motiv pentru care a decis să-l cheme pe Nikola Karabatic în Germania.

Unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, handbalistul de la PSG s-a vindecat miraculos după o intervenție chirurgicală suferită în octombrie și poate visa acum la al 5-lea titlul mondial personal, un record absolut. El ar fi trebuit să-și încheie recuperarea în februarie, dar a ajuns deja în cantonamentul naționalei Franței și a efectuat primele ședințe de pregătire. „La sfârșitul lunii decembrie, am vizitat chirurgul pentru a evalua riscurile. El a confirmat că nu există nici un risc și că totul depinde de sentimentele mele”, a declarat jucătorul, care s-a antrenat cu PSG câteva zile, înainte de a ajunge la Campionatul Mondial.

Karabatic ar urma să intre în Main Round, dar n-ar fi exclus să-l vedem și mai devreme dacă lucrurile decurg bine pentru el în aceste zile.

COREEA NU SCAPĂ FĂRĂ 30 DE GOLURI

Coreea a arătat mult entuziasm, a avut priză la public, dar și-a arătat limitele în primele două jocuri, pierdute cu 30-19 în fața Germaniei și cu 34-27 în fața Rusiei. Pentru asiatici, dincolo de miza politică, principala preocupare a devenit să evite ultimul loc la Campionatul Mondial, fiind deja o candidată în acest sens.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • În ultimii 10 ani, Franța a mai jucat în faza grupelor la Mondiale cu două naționale din Asia și a câștigat de fiecare dată categoric: 41-17 cu Bahrain în 2011 și 31-19 cu Japonia în 2017.
  • Campionii mondiali en-titre au înregistrat o medie de 32 de goluri pe meci fără Nikola Karabatic în teren.
  • În patru din ultimele cinci partide, Franța nu a primit mai mult de 22 de goluri.Portarul Vicent Gerrard are un procentaj de 41% după primele două partide.

Pronostic : peste 52,5 goluri – cotă 1,49

Lasă un răspuns