DISTRIBUIȚI

Revenită, după două sezoane de absență, în Liga Campionilor, Galatasaray debutează în actuala ediție în fața rușilor de la Lokomotiv Moscova, pe teren propriu, într-o grupă D din care mai fac parte Schalke și FC Porto.

Rușii se întorc și ei în cea mai importantă competiție inter-cluburi europeană după mai bine de un deceniu de la ultima participare (sezonul 2005/2006).

ACUM 17 ANI S-AU ÎNTÂLNIT CU ACEIAȘI ANTRENORI PE BANCĂ
Cele două echipe au fost în aceeași grupă și în 2001/2002, când rușii s-au impus cu 2-1 la Istanbul, dar au pierdut cu 0-2 pe teren propriu.

Aceste două meciuri sunt singurele întâlniri anterioare între cele două formații. Interesant este că și atunci, la fel ca și acum, tot Fatih Terim și Yuri Semin se aflau pe cele două bănci tehnice.

Galata e în formă maximă înaintea acestui duel, fiind lider în campionatul intern după 5 runde și având patru victorii și o înfrângere în ultimele cinci meciuri jucate.

Lokomotiv se chinuie în competiția internă, unde e doar pe locul 10 după 7 runde jucate, cu 9 puncte. Formația moscovită are doar două victorii în ultimele cinci meciuri, două înfrângeri și o remiză.

ONYEKURU, ATU-UL TURCILOR ÎN FAȚA LUI LOKOMOTIV
Antrenorul rușilor, Yuri Semin, i-a odihnit pe Farfan și pe Smolov la derby-ul cu Dinamo Moscova, dar i-a introdus pe parcurs, fără a reuși să schimbe ceva, însă. Istanbulul este un loc în care, cu greu, aceștia vor reuși să fie mai determinanți.

Fatih Terim îl are la dispoziție pe nigerianul Henry Onyekuru, împrumutat de la Everton, care a reușit deja să impresioneze în tricoul Galatei. Onyekuru a marcat deja de două ori în cinci runde pentru echipa Cim Bom Bom. Africanul va fi cel mai mare pericol pentru apărarea rușilor.

Dincolo, Lokomotiv se bazează pe internaționalul polac Grzegorz Krychowiak, care a devenit reperul echipei la mijloc. Experiența fostului jucător al Sevillei și al lui PSG, printre altele, ar putea fi un atu important pentru ruși în această partidă.

Pronostic : șansă dublă X2 – cotă 1,95

Lasă un răspuns