DISTRIBUIȚI

Genoa vrea să-şi continue cel mai bun start de sezon în Serie A din ultimii 86 de ani împotriva Parmei, cea mai bună dintre nou-promovate. Va fi, totodată, un duel interesant între golgheterul-surpriză Krzysztof Piatek şi reinventatul Gervinho.

„GRIFONII”, PARCURS PERFECT ACASĂ
Genoa este neînvinsă în faţa Parmei de şapte meciuri, în Serie A (3 victorii, 4 egaluri) şi a câştigat trei din ultimele patru întâlniri. Din acest punct de vedere, porneşte în mod clar cu prima şansă, mai ales în contextul în care s-a impus în toate cele trei partide jucate acasă în acest sezon.

De cealaltă parte, ducalii şi-au strâns punctele în special pe teren propriu, dar cel mai important succes stagional, 1-0 cu Inter, a fost obţinut chiar în deplasare. De aproape 20 de ani nu mai bătuse Parma la Milano, iar elevii lui Roberto D’Aversa îşi doresc să pună capăt unui alt tabu.

PARMA, FĂRĂ VICTORIE PE MARASSI DIN 94
De aproape un sfert de secol aşteaptă parmegianii un succes pe terenul celor de la Genoa. Din ianuarie 1994, mai exact. Singura victorie a Parmei în 12 dueluri la Genova. Formaţia din Liguria s-a impus în şase rânduri (inclusiv ultimele trei), iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

LA UN PAS DE UN RECORD ISTORIC
Genoa nu a mai câştigat de patru ori în primele şase etape din sezonul 1932/33. Atunci a obţinut şi a cincea victorie, în runda a şaptea. O performanţă ce poate fi egalată cu un succes la sfârşitul acestei săptămâni.

Pronostic : Parma marchează – cotă 1,52

Lasă un răspuns