DISTRIBUIȚI

In prima mansa a 16-imilor Cupei Regelui, se intalnesc la Gijon echipa din localitate, Sporting, participanta in liga secunda, si prim divizionara Eibar.

Echipa gazda vine dupa 4 jocuri consecutive incheiate la egalitate, daca socotim si rezultatul inregistrat in primele 90 de minute al meciului din turul anterior al cupei, la capatul caruia au eliminat pe Rayo Majadahonda dupa prelungiri si lovituri de la 11m. In primul tur a trecut de Numancia, cu 2-1 in deplasare.

De altfel, Gijon are doar 3 infrangeri in ultimele 10 meciuri disputate, avand dificultati pe faza de atac, cu doar 7 goluri marcate in aceasta perioada, dar aparandu-se foarte bine, avand a treia aparare din liga.

In acest sezon nu poate fi vorba de promovare, echipa clasandu-se undeva la mijlocul clasamentului, fara pretentii in acest an.

In meciurile de acasa, Sporting nu a cunoscut infrangerea, avand 3 victorii si 3 infrangeri, in toate meciurile inscriindu-se maxim 2 goluri.

Carmona este principalul om de atac, cu 3 reusite si 1 assist in campionat.

Formatie de prima liga, micuta echipa spera, ca de altfel in fiecare an, sa ramana in prima divizie la finalul sezonului. In ultimele 5 partide a reusit o singura victorie, 3-2 in deplasarea de la Girona, in rest 3 infrangeri si un egal.

Ultimul weekend a adus o infrangere usturatoare, 0-4 pe terenul Celtei Vigo, intr-un meci in care nu au avut nicio speranta pentru un rezultat de egalitate macar.

Tinand cont ca in campionat lupta pentru evitarea retrogradarii este destul de dura, este posibil ca Eibar sa sacrifice cupa si sa joace cu o echipa experimentala, formata din mai multe rezerve.

Eibar are una din cele mai slabe aparari din La Liga. Pe langa aceasta, va aborda meciul de la Gijon cu o echipa formata in mare parte din rezerve, astfel ca e greu de crezut ca vor pastra poarta incanta. De partea cealalta, faptul ca joaca in fata propriilor suporteri ii obliga pe cei de la Gijon la o evolutie cel putin onorabila.

Pronostic : Gijon marchează – cotă 1,40

Lasă un răspuns