DISTRIBUIȚI

Girona a intrat în zodia remizelor. După trei egaluri la rând, ultimul chiar miercuri, în Cupa Regelui, 1-1 cu Atletico Madrid, catalanii revin în La Liga, unde așteaptă vizita bascilor de la Deportivo Alaves, în etapa cu numărul 19! Înaintea acestei runde, Girona e pe poziția a 9-a, cu 23 de puncte.

ALAVES, PE LOC DE CHAMPIONS LEAGUE

Alaves vine după două victorii consecutive în campionat, care au dus-o până pe locul 4, unul de Champions League, cu 31 de puncte.

Catalanii au statistica de partea lor în duelul cu alb-albaștrii din Țara Bascilor. Din ultimele cinci întâlniri directe, Girona a câștigat trei partide, iar Alaves doar una. Un meci s-a încheiat la egalitate.

GIRONA A FOST ECHIPA MAI PRAGMATICĂ ÎN CUPĂ

Ultimele două dueluri au avut loc chiar în 16-imile Cupei Regelui, unde Girona a eliminat-o pe Deportivo Alaves, după 2-2 în Vitoria și 2-1 în Catalonia (meci disputat în urmă cu o lună).

Din punct de vedere al absențelor, catalanii sunt cei în dezavantaj. Alaves nu poate miza pe Jony și Rodrigo Ely, dar în rest are tot lotul valid. În acest timp, Girona are o listă lungă de indisponibili și incerți: Aday, Mojica, Pere Pons, Planas și Roberts.

IBAI GOMEZ, PIERDERE MARE PENTRU ALAVES

Totuși, bascii au suferit și ei o pierdere grea înaintea acestei partide. Ibai Gomez, unul din jucătorii de bază ai echipei din Vitoria, a plecat la Athletic Bilbao, după ce echipa antrenată de Gaizka Garitano a plătit clauza de reziliere a mijlocașului cu 18 prezențe și trei goluri în acest sezon pentru Alaves. Ibai revine, de fapt, la Athletic Bilnbao, după ce a evoluat în perioada 2010-2016 la cel mai titrat club din Țara Bascilor.

Ibai a fost unul dintre cei mai iubiți jucători de pe Mendizorroza. Jucătorul de 29 de ani a bifat 92 de meciuri pentru Alaves, marcând 17 goluri și oferind 11 pase decisive. Gomez s-a despărțit de fanii echipei la care a evoluat în ultimele două sezoane și jumătate într-un mod emoționant, publicând un video pe rețelele de socializare în care își cerea scuze pentru momentul ales pentru plecare și în care mulțumea pentru tratamentul de care a avut parte pe „Mendi” până în prezent. ”Mereu voi păstra o fărâmă de albastru în suflet, dar acum e timpul să mă întorc acasă!”, a spus Ibai Gomez în finalul videoclipului postat pe Twitter.

Pronostic : pauză sau final X – cotă 1,61

Lasă un răspuns