DISTRIBUIȚI

Girona și Eibar, două echipe aflate în suferință, după ce au avut câte o perioadă de relativ succes și relativă stabilitate în rezultate, se întâlnesc sâmbătă, de la ora 14:00, în etapa cu numărul 8 din Primera Division.

GIRONA A OBȚINUT REZULTATE BUNE ÎN ULTIMELE 5 MECIURI
Catalanii au o singură înfrângere în ultimele cinci partide jucate (între care victorii cu Celta și Villarreal și acel egal, 2-2, obținut pe Camp Nou), dar în ultimele trei partide nu s-au mai întâlnit cu succesul. Eibar, la rândul său, a bătut-o pe Real Sociedad, a remizat cu Atletico și a învins-o pe Leganes, pentru ca apoi să piardă două runde la rând, cu Espanyol și Sevilla, ajunge la acest meci de pe poziția a 17-a a clasamentului, cu doar 7 puncte în șapte etape. Girona e pe 11, cu două puncte în plus.

Anul trecut, la primul sezon al Gironei în primera, Eibar a câștigat ambele manșe în Primera cu același scor: 4-1. În acest sezon, însă, alb-roșiii sunt mai experimentați, nu se mai lasă speriați de fiecare adversar întâlnit și joacă pe teren propriu. În plus, vor răzbunare pentru că Eibar le-a întrerupt în campionatul trecut visele de a ajunge pe locurile de cupe europene.

Ca un amănunt interesant, în liga secundă, Girona n-a pierdut niciodată cu Eibar, în patru partide jucate: două victorii și două remize au obținut catalanii.

STUANI, 6 DIN CELE 8 GOLURI ALE GIRONEI
Încurajați de cele două victorii categorice din sezonul trecut, bascii vor să-și revină după ultimele două înfrângeri pe terenul echipei catalane. „Pentru a uita ultimele două meciuri avem o oportunitate perfectă să câștigăm la Girona și să ne recăpătăm încrederea. E fundamental să câștigăm acest meci”, a declarat fundașul Pedro Bigas.

Girona lui Eusebio Sacristan e un rival direct pentru Eibar și de aceea o victorie pe terenul catalanilor ar echivala cu un meci de „șase puncte”. În plus, alb-roșiii îl au pe Stuani, marcatorul a șase goluri din cele opt reușite de Girona în acest sezon.

Mendilibar nu poate miza pe Escalante și Pedro Leon, la Eibar, în timp ce Sacristan e lipsit de aportul lui Planas și Mojica.

Pronostic : pauză sau final 1 – cotă 1.84

Lasă un răspuns