DISTRIBUIȚI

Girona – Rayo Vallecano, derby-ul suferinței din etapa cu numărul 10 din La Liga, se dispută sâmbătă, de la ora 14:00, pe arena Municipal de Montolivi. Catalanii vin după șase etape fără victorie, trei remize și trei înfrângeri, și ocupă locul 15 în clasament cu zece puncte acumulate.

Tot șase runde fără succes au legat și cei de la Rayo. Și tot trei remize și trei înfrângeri. Madrilenii sunt însă pe locul 19, penultimul, cu doar șase puncte.

MICHEL ÎNCĂ BENEFICIAZĂ DE CREDITUL PENTRU PROMOVAREA ECHIPEI
În ultimele meciuri jucate, ambele echipe au înregistrat remize: Girona, 0-0 în deplasare, cu Real Sociedad, iar Rayo, 1-1 acasă, cu Athletic Bilbao, în restanța din etapa cu numărul 3, disputată miercuri, 24 octombrie.

Ultimele patru partide au fost câștigate de Rayo, dar toate s-au disputat în liga secundă. Ultima victorie a Gironei în fața madrilenilor datează din 2010!

În ciuda rezultatelor slabe ale echipei, nici fanii, nici conducerea echipei din Vallecas, nu contestă munca antrenorului Michel. Tehnicianul nu are postul în pericol, beneficiind încă de recunoștința tuturor pentru faptul că a promovat-o pe Rayo din Segunda înapoi în prima ligă. „Michel este liniștit și are mai mult chef ca niciodată să câștige cu Rayo. Noi avem aceeași dorință. Cu Bilbao am fost foarte aproape să reușim asta, dar nu a fost posibil. Echipa este liniștită, avem încredere, pentru că știm că facem lucrurile foarte bine și avem un joc foarte bun”, a declarat fundașul Jordi Amat, înaintea confruntării cu Girona.

GOLGHETERUL LA ZI DIN LA LIGA, INCERT
Jucătorii madrileni știu că trebuie să câștige pentru a putea respira mai ușurați, dat fiind că etapa următoare vine meciul cu Barcelona, de pe teren propriu. Și echipa lui Eusebio Sacristan are nevoie ca de aer de victorie, așa că o remiză nu ar ajuta prea mult pe nimeni în acest meci.

Problema catalanilor este că nu sunt siguri că-l vor putea folosi sâmbătă pe golgheterul campionatului spaniol, uruguayanul Christian Stuani, cu opt reușite în nouă etape. În cazul în care nu joacă, Stuani se va alătura indisponibililor Gorka Iraizoz și Alex Granell, căpitanul echipei. Dincolo, la Rayo, absenții sunt Tito, Alvaro Medran și Elustondo.

Pronostic : victorie Girona – cotă 2,10

Lasă un răspuns