DISTRIBUIȚI

Vineri, 12 octombrie, de la ora 21:45, Grecia și Ungaria se vor înfrunta în derby-ul grupei a doua din Seria C a UEFA Nations League. Ambele echipe au câte trei puncte, în timp ce Finlanda are maxim posibil, șase. Estonia nu a scos până acum niciun punct.

REVANȘA DUPĂ O LUNĂ
Pe 11 septembrie, la Budapesta, Ungaria învingea Grecia cu 2-1 (goluri: Sallai, Kleinheisler – Manolas), iar acum, la Atena, elenii țintesc revanșa.

Statistic, Grecia este superioară oaspeților de vineri seara: din 20 de meciuri directe, a câștigat nouă, a pierdut de cinci ori și a remizat în șase confruntări.

Selecționata germanului Michael Skibbe are nu mai puțin de patru accidentați, toți din Bundesliga: Stafylidis (fundaș stânga, Augsburg), Donis (atacant, Stuttgart), Papadopoulos (stoper, Hamburg), Retsos (stoper, Leverkusen)!

Grecia nu are decât două victorii în 2018, ambele la limită, contra unor formații modeste: 1-0 cu Estonia și 1-0 cu Egipt.

Speranța stă în atacantul Mitroglou, care a reușit să puncteze de trei ori în acest sezon, pentru Olympique Marseille.

BUCURIE PENTRU MAGHIARI
Fundașul central Willi Orban (25 de ani), născut în Germania din familie polonezo-maghiară a optat pentru reprezentativa Ungariei. Stoperul lui RB Leipzig ar putea debuta la Atena – ar fi un imbold pentru o defensivă modestă. Selecționată antrenată din septembrie de italianul Marco Rossi a primit cel puțin un gol în fiecare din ultimele șase meciuri!

UNGURII SE TEM DE ATMOSFERĂ
Cu siguranță, va fi un ambient infernal pentru oaspeți. De altfel, Rossi a declarat: ”E important să nu fim intimidați de atmosfera de la Atena!”. Vizitatorii vor fi susținuți de o galerie de 600 de fani.

Maghiarii nu au câştigat de doi ani un meci în deplasare, mai precis din 2016, când s-au impus cu 2-0 în Letonia.

De ştiut: arbitrul meciului va fi germanul Tobias Stieler (37 de ani), oficial FIFA din 2014. În 28 de meciuri internaționale, a dictat opt penalty-uri și șase eliminări.

Pronostic : sub 2,5 goluri – cotă 1.55

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns