DISTRIBUIȚI

Cele mai modeste echipa ale acestui tur din Liga 1 se vor duela în optimile de finală ale Cupei României. După 13 etape, ambele formații sunt pe poziții direct retrogradabile. Sibienii sunt pe 13, cu 11 puncte, în vreme ce ilfovenii sunt ”lanterna roșie”, cu doar opt puncte.

Meciul are loc marți, 30 octombrie, de la ora 16:30, pe stadionul din Târgu Mureș, acolo unde Hermannstadt își dispută jocurile considerate pe teren propriu.

SIBIENII, ÎNVINGĂTORI ANUL TRECUT ÎN CUPĂ
Anul trecut, Hermannstadt a ajuns până-n finala Cupei României, iar în drumul spre ultimul act echipa care atunci era antrenată de Alexandru Pelici a trecut inclusiv de Voluntari, în „16”-mile de finală, cu 1-0. Unicul gol a fost marcat în prelungiri, în minutul 97, de Dâlbea.

Și ilfovenii au amintiri frumoase din această competiției, ei câștigând Cupa României în 2007.

Voluntari este ultima formație pe care ardelenii au învins-o acasă în Liga 1: pe 20 august, a fost 4-0, cu portarul oaspete Drăghia eliminat în minutul 51. De notat este că la ambele trupe, erau antrenori diferiți decât acum: Alexandru Pelici, respectiv Daniel Oprița.

MORAL BUN PENTRU GAZDE
Vasile Miriuță a obținut prima victorie pe banca trupei de pe Cibin, vineri, învingând cu 2-0 la Iași prin punctele reușite de Tsoumou și Tătar.

A fost primul meci fără gol primit în campionat după șapte meciuri!

Dincolo, formația lui Ioan Andone și Dinu Tudoran a pierdut cu 1-2 pe terenul celor de la FCSB, oprind astfel un șir bun de cinci meciuri la rând fără înfrângere. Este interesant că Voluntariul a marcat cel puțin un gol în fiecare din ultimele șapte jocuri în toate competițiile.

În actul anterior, ambele echipe au avut meciuri dificile. Hermannstadt a învins cu 2-0 la Academica Clinceni, una dintre fruntașele ligii secunde, în timp ce Voluntari a trecut acasă, cu 2-1, de FC Botoșani.

Pronostic : Hermannstadt merge mai departe – cotă 1,60

Lasă un răspuns