DISTRIBUIȚI

FC Hermannstadt a bifat a treia casă în anul calendaristic 2018. După ce în primăvară au jucat acasă la Sibiu, în Liga 1 au fost nevoiți să se mute la Târgu Mureș, deoarece lucrările de renovare ale stadionului propriu încă nu s-au încheiat. În fine, pentru ultimul joc din acest an, programat sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 13:00, ardelenii au optat pentru arena ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj.

Gazonul stadionului echipei CFR Cluj este unul mult mai ”friendly” în această perioadă, ideal pentru două echipe care joacă fotbal de calitate. Se întâlnesc Hermannstadt, aflată pe locul 9, cu 25 de puncte, respectiv Viitorul, situată pe locul 4, cu 33 de puncte.

UN SINGUR EȘEC ÎN NOUĂ MECIURI

Rezultatele obținute sub comanda lui Vasile Miriuță au adus Sibiul aproape de ”play-off”. Hermannstadt este la numai trei puncte de locul 6, înaintea rundei a 21-a și au un bilanțt recent respectabil. Ardelenii au o singură înfrângere în ultimele nouă meciuri oficiale, un 0-2 la Voluntari.

Tsomou și compania au moralul ridicat, după triumful cu 2-0 din derby-ul județean cu Gaz Metan.

Un lucru preocupant pentru Miriuță, în perspectiva duelului cu Viitorul, este că defensiva sa a primit minim un gol în fiecare din ultimele șapte meciuri disputate acasă în prima ligă.

Mijlocașul Dâlbea este suspendat, fotbalistul de 27 de ani fiind o piesă importantă în trupa amfitrionilor de sâmbătă.

VIITORUL, ÎN UȘOR DECLIN

Nu puțini erau cei care credeau că Viitorul se va implica în bătălia pentru titlu. Dobrogenii au cedat însă în ultimele etape: 0-2 la FCSB și 0-1 cu CFR Cluj, îndepărtându-se la zece puncte de prima poziție. Un nou pas greșit ar complica inclusiv situația locului 4, având în vedere că Sepsi are 30 de puncte înaintea acestei etape. Ce este clar e că Viitorul nu va ierna pe podium, Universitatea având deja 38 de puncte la activ.

Gică Hagi are probleme în apărare, echipa sa primind minim un gol în fiecare din ultimele cinci meciuri de campionat.

Constănțenii au însă rezultate bune în deplasare, acolo unde au smuls 17 puncte în 10 meciuri. Eșecul cu FCSB a însemnat primul insucces extern după un șir de șapte deplasări în toate competițiile fără eșec pentru Viitorul.

Să mai amintim că Hagi are un ascendent moral în duelurile directe cu Miriuță: din șapte partide, tehnicianul Viitorul a câștigat cinci, s-a bifat o remiză și o singură dată s-a impus ”Tati”.

Pronostic : x2 & peste 1,5 goluri – cotă 1,75

Lasă un răspuns