DISTRIBUIȚI

În ultimul meci al anului din Bundesliga, Hoffenheim primește vizita lui Mainz. Partida este programată duminică, 23 decembrie, de la ora 19:00.

Formația lui Julian Nagelsmann nu a mai pierdut de 9 etape în campionat, dar a plătit scump prețul celor 5 remize la rând. Cu un singur joc până la finalul turului, Hoffenheim este pe locul 7, în afara pozițiilor de Europa League.

Mainz se află la mijlocul clasamentului, pe locul 11, fără griji de retrogradare, dar și fără speranțe de cupe europene.

NAGELSMANN ESTE NEÎNVINS ÎN FAȚA LUI MAINZ

În cele 5 jocuri în care a condus-o pe Hoffenheim împotriva lui Mainz, tânărul antreor neamț a bifat 4 victorii și un egal. Doar în fața lui Augsburg a adunat mai multe puncte – 14, dar a avut și un meci în plus.

În ultimele 4 vizite pe Sinsheim, Mainz a plecat cu mâna goală – nici măcar un punct.

FORMĂ BUNĂ PE FINAL DE AN PENTRU MAINZ

După un început mai slab de campionat, Mainz a scăpat de locurile retrogradabile în ultimele 7 săptămâni. În această perioadă, formația lui Sandro Schwartz a acumulat 11 puncte din 21 posibile – 3 victorii, două egaluri și două înfrângeri. Partidele pierdute au venit în fața unor adversari foarte tari: Borussia Dortmund și RB Leipzig.

Deși au marcat în fiecare din ultimele 8 etape, cei de la Mainz rămân cu una dintre cele mai slabe ofensive: 16 goluri în 16 meciuri. Doar Stuttgart (11) și Nurnberg (14) au înscris mai puțin, ambele echipe fiind acum pe poziții care nu asigură prezența în sezonul viitor din Bundesliga.

HOFFENHEIM, CEA MAI GHINIONISTĂ ECHIPĂ DIN BUNDESLIGA

Chiar dacă are cea mai lungă perioadă de invincibilitate din acest sezon al Bundesligii, trupa lui Nagelsmann se poate considera neîndreptățită.

Antrenorul ține foarte mult la partea fizică și la posesie, astfel că Hoffenheim este echipa care a alergat cel mai mult în acest sezon. Ca rezultat au venit și multe ocazii de gol, dar până acum Hoffenheim a lovit bara de 9 ori de la începutul întrecerii interne. Câteva puncte prețioase pierdute în astfel de momente, care ar fi dus-o chiar pe loc de Champions League.

CEI MAI IMPORTANȚI JUCĂTORI

Nelson și Andrej Kramaric au punctat de câte 6 ori și ocupă prima poziție din acest punct de vedere în lotul lui Hoffenheim. De cealaltă parte, Jean-Philippe Mateta a înscris de 4 ori, iar Mainz nu a pierdut niciodată când francezul și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Lucas Rupp și Havard Nordtveit vor lipsi în partida de duminică, în timp ce Amiri și Bittencourt speră să fie recuperați până la ora partidei. Din lotul lui Mainz, portarul Rene Adler este out, în timp ce Emil Berggreen are șanse mici să își revină la timp.

Pronostic : Hoffenheim câștigă & peste 1,5 goluri – cota 1,64

Lasă un răspuns