DISTRIBUIȚI

Marti dimineata, de la ora 08:00, la Shanghai, este programat duelul dintre polonezul Hubert Hurkacz si sud-coreeanul Hyeon Chung, unul dintre cei mai apreciati tineri din circuit. Hurkacz este pe locul 93 ATP, in timp ce Chung, care s-a luptat cu greii din topul ierarhiei masculine, se afla pe un meritoriu loc 26.

Casele de pariuri il dau pe Chung favorit, pe teren asiatic, dar Hurkacz a avut un sezon foarte bun pe hard si poate fi un jucator periculos. I-am admirat executiile si in Cupa Davis, cand a jucat bine pe zgura contra Romaniei, dar tot suprafata dura este cea care-l avantajeaza cel mai mult. Hurkacz are un serviciu solid in zilele sale bune, iar Chung va avea de muncit pentru a castiga.

Favoritul partidei nu este deloc in forma buna

Hurkacz a jucat deja in calificari la acest turneu si i-a eliminat pe Dusan Lajovic (abandon) si Ramkhumar Ramanathan. Asadar, polonezul are un antrenament bun pe suprafata chineza, in vreme ce Chung vine dupa 3 esecuri dezamagitoare: cu Denis Shapovalov, Felix Auger si Mikhail Kukushkin. Comparativ cu acestia, serviciul lui Hurkacz se apropie, calitativ, de cel al lui Shapovalov, iar sansele sa vedem un tiebreak sunt destul de ridicate aici. Chiar si o victorie in trei seturi pentru unul dintre jucatori ne-ar aduce profit marti!

De altfel, polonezul are un serviciu mai puternic decat sud-coreeanul, dar Chung are o deplasare mai buna pe teren si se pricepe sa returneze mingi foarte grele. Avand in vedere ca favoritul de cota 1.30 are doar o singura victorie in ultimele 6 partide, credem ca Hurkacz are sansa de partea sa. Europeanul a impresionat si la US Open, unde a castigat 4 partide, inainte de a fi invins pe tabloul principal de Marin Cilic, scor 2-6, 0-6, 0-6. Nu uitam succesele cu J.P. Smith, E. Gerasimov, P. Martinez si S. Travaglia (primul tur)!

Pronostic : peste 21,5 game-uri – cotă 1,80

Lasă un răspuns