DISTRIBUIȚI

Derby-ul singurului oraş din Europa cu două câştigătoare de Liga Campionilor, văzut pe vremuri un duel între familiile Moratti şi Berlusconi, este prezentat azi ca o înfruntare China vs. SUA. S-au schimbat proprietarii celor două echipe, iar fanii aşteaptă să-şi vadă favoriţii revenind în prim-plan.

Ceea ce înseamnă să poată întrerupe hegemonia lui Juventus în Serie A, dar şi rezultate în Europa. Primul pas este, însă, însănătoşirea financiară.

LOTURI DE PESTE UN MILIARD DE EURO
Un derby ce depăşeşte miliardul„, a titrat Gazzetta dello Sport zilele trecute. O trimitere la valorea totală a celor două loturi – 1,172 miliarde de euro. Jucătorii de la Inter ar costa 643,5 milioane de euro, potrivit cunoscutului cotidian italian, în timp cei ai lui AC Milan, 534 de milioane. O diferenţă de peste 100 de milioane de euro, care, paradoxal, nu se vede la nivelul salariilor.

Astfel, rossonerii plătesc anual salarii de 144 de milioane de euro. Rivalii din oraş nu sunt la fel de darnici. Fondul de salarii al nerazzurrilor este de „doar” 125 de milioane de euro.

DOUĂ ECHIPE ÎN FORMĂ
Probabil că nu se putea găsi un moment mai potrivit pentru o asemenea confruntare. Ambele echipe traversează perioade pozitive din punct de vedere al rezultatelor.

Pentru prima oară de când e antrenată de Luciano Spalletti, Inter a obţinut şase victorii consecutive în toate competiţiile. O serie care i-a permis să urce pe 3 în Serie A şi să ia o opţiune importantă pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

De cealaltă parte, Milan are în premieră trei victorii la rând în acest sezon şi nu a mai pierdut de opt meciuri. Asta în ciuda problemelor defensive.

13 MECIURI CONSECUTIVE CU GOL PRIMIT ÎN CAMPIONAT
În Serie A nu există, în acest moment, o altă echipă, în afară de Milan, care să fi primit gol în ultimele 13 partide. O contraperformanţă pentru care o parte din vină o are şi Gianluigi Donnarumma.

Tânărul portar al „diavolilor” are cel mai mic procentaj al paradelor reuşite în acest sezon, în Serie A (57%). Samir Handanovic, în schimb, se laudă cu 79%. Doar Audero, de la Sampdoria, stă mai bine decât slovenul, cu 87%.

CE MAI TREBUIE SĂ ŞTIM
* Şase din ultimele opt victorii obţinute de Inter în Derby della Madonnina au venit în turul campionatului. * Inter a marcat cel puţin două goluri în ultimele trei etape. * Cinci din ultimele opt derby-uri din Serie A s-au terminat la egalitate (inclusiv ultimul). * În trei din precedentele patru dueluri directe din campionat, atât Inter, cât şi Milan au marcat de cel puţin două ori.

CE SPUN PROTAGONIŞTII
Noi avem mulţi jucători de un nivel mai ridicat. dar am văzut-o pe Milan în ultimele meciuri şi mi-a lăsat impresia unei echipe puternice, care ne va face să transpirăm„- Radja Nainggolan (mijlocaş Inter)

Avem nevoie de un meci perfect. Milan e o echipă puternică, are jucători foarte valoroşi. Vom încerca să ne facem treaba şi să facem întregul oraş mândru de noi” – Matteo Politano (atacant Inter)

Ştim că este un meci special. pe lângă faptul că e un derby, Inter ne este adversar direct pentru un loc în Europa. Trebuie să jucăm în stilul Milan, să ne impunem jocul, să profităm de orice şansă şi să le limităm atacurile cât de mult posibil” – Alessio Romagnoli (fundaş Milan)

Eu vs. Icardi? Dar noi jucăm fotbal, nu tenis. Suntem 11 contra 11, nu un atacant contra celuilalt. Câştigă echipele, nu jucătorii” (Gonzalo Higuain – atacant Milan)

Pronostic : ambele marchează – cotă 1.65

Lasă un răspuns