DISTRIBUIȚI

Pe 11 octombrie, de la ora 21:45, Israel primește vizita Scoției în etapa a doua a grupei 1 din seria a treia a Ligii Națiunilor. Israelienii caută să pună punct unei serii de coșmar pe teren propriu, unde au pierdut ultimele 4 meciuri consecutive: 0-3 cu Albania, 0-1 cu Macedonia, 0-1 cu Spania și 1-2 cu România. Deși scoțienii au avut rezultate pozitive în ultima vreme, nu este liniște în vestiarul lui Alex McLeish, care nu e deloc simpatizat de jucătorii lui Celtic.

ÎN ULTIMELE ZECE PARTIDE, ISRAELUL A BĂTUT DOAR PE LICHTENSTEIN
În grupa 1, Scoția are trei puncte după victoria cu Albania (2-0), în timp ce Israel a pierdut surprinzător, cu 0-1, în fața aceluiași adversar. Ultima victorie a Israelului pe teren propriu aduce un sentiment stânjenitor pentru gazde: în martie 2017, contra naționalei U21 a țării! De altfel, singurul succes din ultimele 10 partide jucate de israelieni a avut loc contra modestei Lichtenstein. În rest, o remiză și 8 eșecuri înregistrate de trupa lui Andy Herzog! Meciul dintre Israel și Scoția este programat joi seară la Haifa, pe arena „Sammy Ofer”.

Scoția ar fi trebuit să fie într-un moment bun după ce a învins Albania în Liga Națiunilor, dar vestiarul simte tensiunea retragerii din lot a golgheterului Leigh Griffiths. Atacantul lui Celtic și-a anunțat absența de la următoarele meciuri ale Scoției, după ce a avut un conflict cu selecționerul McLeish. „Nu mă simt apt din punct de vedere fizic și am nevoie de odihnă”, a motivat fotbalistul. Staff-ul Scoției neagă disputa, dar Griffiths a fost criticat de fani după ce a încurajat pe rețelele sociale criticile adresate selecționerului McLeish!

APĂRARE TARE A SCOȚIENILOR
Managerul Scoției are un trecut bogat pe banca lui Glasgow Rangers, marea rivală a lui Celtic, unde evoluează Griffiths și alți 5 jucători convocați în lot. Cu 4 victorii în ultimele 10 meciuri, Scoția a pierdut doar două din ultimele cinci deplasări și reprezintă o nucă tare, mai ales de când apărarea este condusă de rapidul Andrew Robertson (Liverpool).

Cel mai periculos jucător de pe teren evoluează însă în tabăra Israelului: Moanes Dabbur a marcat 6 goluri în ultimele sale 4 meciuri la FC Salzburg, iar calitățile sale tehnice incontestabile îl vor face greu de marcat de către fundașii adverși. Nu sunt probleme de lot majore în cele două tabere.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Israel a marcat doar două goluri în ultimele sale 5 meciuri * Au marcat ambele echipe doar în 3 din ultimele 10 meciuri disputate de Israel * Doar într-unul din ultimele 5 meciuri jucate acasă de Israel s-a marcat în prima repriză! * Au marcat ambele echipe doar într-unul din ultimele 10 meciuri ale Scoției * Scoția nu a marcat în 3 din ultimele 4 partide disputate, dar a și făcut multe experimente * Scoția a marcat 9 goluri în ultimele 12 deplasări internaționale

Pronostic : șansa dublă X2 – cota 1.50

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns