DISTRIBUIȚI

Principalele favorite la câştigarea titlului în Serie A, Juventus şi Napoli, se întâlnesc încă din etapa a şaptea, într-o reeditare a duelului din primăvară, când formaţia din sudul Italiei s-a impus cu 1-0 la Torino şi a dat senzaţia că a relansat cursa pentru Scudetto. Ambele echipe se prezintă la ora marelui meci într-o formă excelentă.

ȘI-AU MENAJAT TITULARII LA MIJLOCUL SĂPTĂMÂNII
Atât Juventus, cât şi Napoli şi-au menajat mai mulţi titulari în etapa intermediară de la mijlocul săptămânii, dar asta nu le-a împiedicat să câştige fără emoţii. Lucru care spune multe despre valoarea celor două loturi.

Campioana nu a avut probleme acasă cu Bologna, în faţa căreia s-a impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în primele 16 minute. De cealaltă parte, Napoli a trecut uşor de Parma, scor 3-0, având în Arkadiusz Milik principalul protagonist. Polonezul a reuşit o doppietta (prima în Serie A după mai mult de 2 ani) şi a făcut faza golului înscris de Lorenzo Insigne.

CE SPUN PROTAGONIȘTII
Prestaţia solidă a fostului atacant de la Ajax îl pune în dificultate pe Carlo Ancelotti, în privinţa alcătuirii primului 11 la Torino. “Nu va fi uşor de ales echipa de start. E un moment pozitiv, echipa e în formă, iar rezultatele se văd. Jucătorii au demonstrat că oricare dintre ei poate juca, aşa că nu va fi facil de ales cel mai bun 11”, a explicat tehnicianul napoletan.

Titular sau nu contra bianconerilor, Milik ştie la ce să se aştepte sâmbătă, de la ora 19:00: “Va fi meciul anului. Ei au o echipă foarte puternică, dar i-am bătut în sezonul trecut şi mergem la Torino pentru a repeta acel rezultat”.

De altfel, antrenorul piemontezilor, Massimiliano Allegri, este conştient că echipa sa va avea parte de primul test serios al sezonului. “Meciurile directe sunt mereu complicate. Va fi o partidă frumoasă. Acum îl au pe Ancelotti, care transmite calmul său şi liniştea sa echipei. În acest moment, ei sunt rivalii noştri” a spus toscanul.

CIFRELE MECIULUI
* Juventus a câştigat primele şapte meciuristagionale pentru prima oară din 1930. * În meciul cu Bologna, Paulo Dybala a marcat primul gol în Serie A după 492 de minute. * Napoli este neînvinsă în 33 din ultimele 35 de meciuri disputate în deplasare în campionat. O serie începută după un 1-2 cu Juventus. * Juventus a marcat cel puţin 2 goluri acasă în Serie A, în 10 din ultimele 11 meciuri. Excepţia? Acel 0-1 cu Napoli, din aprilie. * Avantaj clar la “directe” pentru bianconeri. 66 de victorii, din 144 de întâlniri în campionat. 47 de partide s-au terminat la egalitate, iar de 31 de ori s-a impus Napoli.

Pronostic : pauză sau final X – cotă 1,70

Lasă un răspuns