DISTRIBUIȚI

Young Boys Berna nu are rival în Elveţia, unde a reuşit un start de sezon perfect, cu 9 victorii în 9 etape, dar e considerată victimă sigură la Torino, unde întâlneşte, probabil, cea mai în formă echipă din Europa. Chiar şi lipsită de Cristiano Ronaldo, suspendat doar o etapă, după eliminarea din meciul cu Valencia.

Juventus, la rândul ei, merge ceas în actuala stagiune. A câştigat primele opt meciuri disputate în acest sezon, în toate competiţiile, o performanţă pe care a mai reuşit-o doar o dată în istoria clubului, în urmă cu 88 de ani. Cu alte cuvinte, un succes contra elveţienilor le va oferi bianconerilor cel mai bun start de sezon din întreaga lor existenţă.

FĂRĂ GOL PRIMIT ACASĂ CONTRA ECHIPELOR ELVEȚIENE
Cele două formaţii nu s-au mai întâlnit până acum, dar Juve a mai avut de-a face cu adversari din Elveţia. Şi s-a descurcat foarte bine. Mai ales acasă, unde nu doar că s-a impus de fiecare dată, dar nici nu a primit gol. Piemontezii au învins-o pe Grasshopper cu 2-0, în turul 2 al Cupei Campionilor, în sezonul 1994/85, şi au trecut cu 4-0 de Basel, în grupele Champions League, în stagiunea 2002/03.

CÂND A DAT PESTE ELVEȚIENI, „BĂTRÂNA DOAMNĂ” A JUCAT FINALA
Un element interesant, de natură să dea speranţe fanilor italieni: de fiecare dată când a înfruntat adversari din Elveţia în CCE/UCL, Juventus a ajuns în finală. În 1985, a câştigat-o, în faţa lui Liverpool. În 2003, a pierdut la loviturile de departajare cu AC Milan.

BILANȚ DEZASTRUOS ÎN DEPLASARE PENTRU YOUNG BOYS
Campioana Elveţiei are o singură victorie în ultimele 14 meciuri disputate pe teren străin în Europa. Este chiar succesul care a dus-o în grupele Ligii Campionilor, 2-1 cu Dinamo Zagreb.

Totuşi, echipa antrenată de Gerardo Seoane speră să continue seria negativă a lui Juve pe teren propriu în Champions League. Italienii nu au câştigat în Europa în ultimele trei jocuri acasă, iar în două dintre ele nici măcar nu au reuşit să marcheze.

Pronostic : peste 2.5 goluri – cota 1.50

Lasă un răspuns