DISTRIBUIȚI

Puternicul turneu ATP de la Tokyo a ajuns in faza sferturilor de finala. Faza in care a acces si principala speranta a ,,gazdelor” la un titlu aici Kei Nishikori. Niponul il va infrunta pe Stefanos Tsitsipas, un jucator cu o ascensiune fenomenala in acest sezon si cu un potential imens. Tot ce trebuie sa stii despre acest meci vei afla in cele ce urmeaza in ,,Ponturi tenis masculin 5 octombrie Kei Nishikori vs Stefanos Tsitispas”.

Cei doi jucatori se intalnesc pentru prima data in circuitul ATP, cu Nishikori clasat in acest moment pe locul 12 ATP, iar Tsitsipas pe pozitia 15, cea mai buna clasare a sa din intreaga sa cariera.

La inceputul lui 2018 Nishikori a revenit dupa o lunga perioada de inactivitate, castigand turneul challenger de la Dallas. De atunci a mai jucat o singura finala si aceea pierduta, la Monte Carlo, si a mai fost prezent in 3 semifinale, dintre care una de Grand Slam, la US Open. Evolueaza pentru a 10-a oara la acest turneu, pe care a reusit sa il castige de 2 ori, ultima data in 2014 dupa finala cu Milos Raonic.

Tsitsipas are un an foarte bun. Daca la inceputul sezonului, tanarul grec era in afara primilor 40 de jucatori ai lumii, acum este pe locul 15, iar printre performantele sale din 2018 putem aminti finalele de la Barcelona si Rogers Cup, ambele pierdute in fata lui Rafael Nadal. La Japonia Open participa pentru a 2-a oara, anul trecut fiind eliminat in primul tur.

Tsitsipas este fara indoiala unul dintre cei mai talentati tineri jucatori, insa cred ca ,,samuraiul” Nishikori se va impune, intrucat joaca ,,acasa”, iar experienta este de partea sa, precum si forma aratata la ultimele turnee la care a participat.

Pronostic : victorie Nishikori – cota 1.44

Lasă un răspuns