DISTRIBUIȚI

Marți, 13 noiembrie, de la ora 16:00 se vor întâlni câștigătorii primei zile de la Turneul Campionilor. Kevin Anderson l-a învins pe Dominic Thiem, în timp ce Kei Nishikori a produs surpriza și a câștigat în fața lui Roger Federer.

Turneul de la Londra se dispută pe hard indoor, suprafață pe care Kevin s-a simțit excelent în 2018 – duelul cu Thiem a reprezentat a 13-a victorie a anului în sală, din totalul celor 15 meciuri jucate. Anderson și-a adjudecat pe hard indoor singurele titluri din acest an: în februarie la New York, respectiv în octombrie la Viena.

ELOGII PENTRU ANDERSON DE LA CEL PE CARE L-A ÎNVINS
Pe hard indoor, sudafricanul de 2,01 metri se poate folosi foarte bine de forța serviciului și de avansările rapide la fileu. Dacă are un procentaj bun pe prima minge, poate învinge pe oricine. Chiar Thiem a sublinat acest aspect la conferința de presă de după partida de duminică, încheiată cu scorul de 6-3 7-6 în favoarea lui Anderson: „Dacă joacă în acest fel, are toate șansele să câștige titlul”, a spus austriacul.

Sudafricanul de 32 de ani nu i-a oferit nici măcar o șansă de break lui Thiem, iar pe prima minge a impresionat: a câștigat 40 din cele 44 de puncte jucate (91%). Avansările dese la fileu ale lui Kevin au fost încununate de succes, mai ales că are o alonjă impresionantă.

NISHIKORI, VICTORIE SURPRIZĂ ÎN FAȚA LUI FEDERER
Kei Nishikori venea după 6 înfrângeri la rând în fața lui Roger Federer, iar două dintre ele le suferise în ultima lună – la Shanghai și Paris-Bercy. Elvețianul a dat impresia că este în control, că break-ul reprezintă doar o chestiune de timp. La 6-5 0-30, Federer a trimis bine pe cross din retur, dar Nishikori a respins cu mult noroc pe lung de linie. Din acel moment, concentrarea lui Federer s-a dus de râpă, a lovit puternic o minge pe care a trimis-o în tribune, iar arbitrul Steiner i-a acordat cu Warning pentru Ball Abuse. Decizia nu a făcut altceva decât să pună gaz pe foc, Roger a intrat într-o dispută verbală cu arbitrul, iar din acel moment a pierdut 9 din următoarele 10 puncte.

Kei a jucat mai bine și în setul 2, pe care și l-a adjudecat la 3 (scor final 7-6 6-3), astfel că își continuă seria bună la Londra în anii pari. Până acum, japonezul s-a calificat în semifinale la edițiile 2014 și 2016, iar acum are o șansă bună să o facă pentru a 3-a oară. Nishikori are o deplasare foarte bună în teren, trimite multe retururi și pune probleme în schimburile lungi de mingi. „Nu e ușor să îți înfrunți idolul, dar azi m-am concentrat mai bine decât la celelalte două meciuri din acest an. Pot spune că primul set a fost echilibrat, dar în setul 2 am jucat mult mai bine și consider că merit victoria. Anderson va fi un adversar foarte dificil, am avut meciuri tari de curând. Este totuși un avantaj important din punct de vedere mental că am câștigat primul meci din grupă”, a spus Kei la conferința de presă de după succesul cu Federer.

JAPONEZUL, CELE MAI MULTE VICTORII PE HARD INDOOR ÎN ACEST AN
Nishikori este jucătorul cu cele mai multe victorii pe hard indoor în 2018 dintre cei prezenți la Turneul Campionilor. Kei s-a impus în nu mai puțin de 16 meciuri, asta și pentru că a participat la multe competiții în sală pe final de sezon pentru a strânge puncte pentru calificarea la întrecerea din O2 Arena. La New York și Metz s-a oprit în semifinale, la Viena și Tokyo a ajuns în ultimul act, iar înainte de sosirea la Londra a fost învins de Federer în sferturile de la Paris.

Meciul de marți cu Kevin Anderson va fi cel cu numărul 10 în carieră pentru Kei, iar scorul este de 6-3 în favoarea japonezului. Acesta a câștigat în turul 3 de la Paris, pe 1 noiembrie 2018, cu 6-4 6-4, într-un duel în care Kevin nu a avut nici măcar un break point. Totuși, victoria din Franța a venit ca o revanșă pentru finala pierdută cu doar câteva zile mai devreme la Viena, pe 28 octombrie, atunci când Anderson se impunea cu 6-3 7-6.

Un alt aspect important care reiese din confruntările directe: primul set este extrem de important pentru Anderson. Kevin a reușit să îl învingă pe Kei doar atunci când a reușit să își adjudece actul de debut. Dacă Nishikori stă bine în primul set de marți, va avea o șansă bună la victorie, mai ales că în istoricul meciurilor directe s-a ajuns rar într-un act decisiv.

Pronostic : peste 2.5 seturi – cotă 2.15

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNovak Djokovic – John Isner , luni 12 noiembrie 2018
Articolul următorRoger Federer – Dominic Thiem , marți 13 noiembrie 2018
Strategia mea este simpla. Combin doar munca grea si toate informatiile necesare pentru a face pronosticuri de calitate. In alegerea predictiilor folosesc statistici, clasamente live, lista cu jucatori accidentati si alti factori precum si experienta mea in pariuri. Motivarea este in special un factor important in alegerea ponturilor. Deci in fiecare predictie ma gandesc la motivatie si daca vad ca am destula motivatie in alegerea unui meci, atunci plasez pariurile. Alti factori importanti in alegerea pariurilor sunt stirile recente despre echipe. Verific tot timpul aceste stiri inainte sa pun un pariu si daca cateodata unii din cei mai importanti jucatori lipsesc atunci sar peste meciul respectiv. Toate aceste detalii pot aduce un profit frumos pe o perioada lunga. Tine minte ca pariurilor nu sunt un sprint, pariurile sunt un marathon.

Lasă un răspuns