DISTRIBUIȚI

Echipa argentiniană Lanus s-a calificat, marți, în premieră în finala celei mai importante competiții intercluburi din America de Sud, Copa Libertadores, după ce a învins o altă echipă argentiniană, mult mai titrata River Plate, cu scorul de 4-2, pe teren propriu, în manșa secundă a semifinalelor.

River, care se impusese cu 1-0 în primul meci, conducea cu 2-0 în minutul în finalul primei reprize, grație golurilor marcate de Ignacio Scocco (17 — penalty) și Gonzalo Montiel (22), dar Lanus a redus din diferență prin Jose Sand (45), același jucător restabilind egalitatea în primul minut al reprizei secunde (46). Diferența a fost făcută de golurile înscrise de Lautaro Acosta (61) și Alejandro Silva (68 — penalty).

River Plate a încheiat meciul în inferioritate, după ce Ignacio Fernandez a primit cartonaș roșu (90+2).

Lanus, care a câștigat Copa CONMEBOL în 1996 și Copa Sudamericana în 2013, va juca în finală probabil cu formația braziliană Gremio, care a învins echipa ecuadoriană Barcelona SC cu 3-0, în meciul tur, de la Guayaquil. Manșa secundă va avea loc miercuri, la Porto Alegre.

Pe stadionul ”Nestor Diaz Perez” din Lanus, suburbie a capitalei Buenos Aires, în fața a circa 40.000 de spectatori, au evoluat echipele:

Lanus: Esteban Andrada — Jose Luis Gomez, García Guerreno, Diego Braghieri, Maximiliano Velazquez (Santiago Zurbriggen, 90) — Roman Martínez (Leandro Maciel, 70), Ivan Marcone, Nicolas Pasquini — Alejandro Silva (Nicolas Aguirre, 83), José Sand, Lautaro Acosta. Antrenor: Jorge Almiron.

River Plate: German Lux — Gonzalo Montiel, Jonatan Maidana, Javier Pinola, Milton Casco (Alexander Barboza, 90) — Enzo Perez (Carlos Auzqui, 56), Leonardo Ponzio, Ariel Rojas (Nicolas De la Cruz, 70), Ignacio Fernandez — Gonzalo Martínez, Ignacio Scocco. Antrenor: Marcelo Gallardo.

LĂSAȚI UN MESAJ