DISTRIBUIȚI

Echipele care în sezonul trecut au luptat până în ultima etapă pentru locul 4, ultimul care asigura accesul în Liga Campionilor, se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 10-a. De această dată, miza este un loc pe podium. Ba mai mult, în funcţie de rezultatul meciului Napoli-Roma, atât Lazio, cât şi Inter pot ajunge chiar pe poziţia a doua.

MECIUL CARE A TRIMIS-O PE INTER ÎN CHAMPIONS LEAGUE
După cinci luni, Lazio are şansa revanşei. Pe 20 mai, în ultima etapă a sezonului trecut, echipa lui Simone Inzaghi avea două variante din trei – victoria sau egalul – pentru a se califica în Liga Campionilor. Plus avantajul terenului propriu. Formaţia din capitala Italiei a condus de două ori, dar Inter a revenit de fiecare dată şi a câştigat în cele din urmă dramatic cu 3-2.

Un rezultat care le-a permis nerazzurrilor să pună capăt unei perioade de şapte ani în care nu au jucat în cea mai importantă competiţie a cluburilor. De atunci, biancocelestii aşteaptă ocazia de a se răzbuna.

AMBELE ECHIPE ŞI-AU REVENIT, DUPĂ UN START DE SEZON RATAT
Cele două formaţii au început nesigur campionatul, dar s-au redresat, iar partida de luni seară, de la ora 21:30, le găseşte în momente foarte bune.

După ce a pierdut primele două meciuri din Serie A, cu Napoli şi Juventus, Lazio a avut un parcurs aproape perfect. S-a impus în şase din următoarele şapte etape, singurul pas greşit fiind eşecul din Derby della Capitale, 1-3 cu Roma.

Inter, în schimb, a luat doar 4 puncte în primele patru runde, dar apoi a legat cinci victorii, o serie pe care nu o mai reuşise în competiţia internă din septembrie anul trecut.

LAZIO, FĂRĂ VICTORIE ÎN ULTIMELE PATRU MECIURI DIRECTE
Gazdele de luni nu caută doar revanşa pentru sezonul trecut, ci şi *prima victorie cu Inter *în cinci partide. În precedentele patru, Lazio a obţinut doar un egal şi în trei rânduri a primit câte trei goluri.

Mai mult decât atât, nici bilanţul recent pe teren propriu contra nerazzurrilor nu oferă motive de optimism. Inter s-a impus de trei ori în ultimele patru vizite pe Olimpico, fiind învinsă o singură dată.

CE MAI TREBUIE SĂ ŞTIM
* Lazio a marcat cel puţin un gol în 26 din meciurile disputate în Serie A în 2018. Nicio echipă nu s-a descurcat la fel de bine din acest punct de vedere * Inter a marcat 7 goluri în ultimele 15 minute ale meciurilor disputate în acest sezon în Serie A. E lider la acest capitol * Lazio e una dintre cele doar trei echipe care nu au remizat în actuala ediţie de campionat. Napoli şi SPAL sunt celelalte două * În 8 din ultimele 10 meciuri dintre Lazio şi Inter, în toate competiţiile, s-au marcat cel puţin 3 goluri

JUCĂTORUL DE URMĂRIT: STEFAN DE VRIJ
Olandezul revine pe Olimpico, din postura de adversar. Fundaşul nerazzurrilor a evoluat între 2014 şi 2018 pentru Lazio, înainte de a semna cu Inter din postura de jucător liber, la finalul sezonului trecut.

Fotbalistul de 26 de ani fost în centrul unui mic conflict între cele două cluburi, oficialii biancocelesti acuzându-i pe omologii lor milanezi de comportament incorect.

Rămâne de văzut cum va fi primit De Vrij de fanii laziali, mai ales că la ultimul meci jucat pentru club, „barajul” pentru Liga Campionilor cu Inter, a comis penalty-ul care a permis actualei sale echipe să marcheze golul de 2-2.

Pronostic : pauză sau final X – coță 1,79

Lasă un răspuns