DISTRIBUIȚI

Leganes – Atletico, un derby disproporționat al Madridului, deschide ziua de sâmbătă în La Liga. „Castraveții” au o serie de patru meciuri fără victorie, în toate competițiile, în timp ce Atletico vine după două victorii consecutive, menite să șteargă amintirea umilinței din UCL, unde au fost învinși cu 0-4 la Dortmund.

LEGANES, SINGURA ECHIPĂ CARE A ÎNVINS BARCELONA ÎN ACEST SEZON
Elevii lui Simeone sunt pe locul 4, la doar două puncte de liderul Barcelona, în timp ce Leganes e pe loc de retrogradare, 18, cu doar opt puncte în 10 runde în acest sezon de La Liga, în care, totuși, rămân singurii care au învins-o pe Barcelona!

În sezonul trecut, la Leganes, cele două echipe au remizat, 0-0, semn că elevii lui Mauricio Pellegrino se pot mobiliza exemplar în partidele cu echipele mari. În urmă cu două sezoane, pe stadionul Municipal de Butarque s-a înregistrat același scor, 0-0! Acestea au fost și singurele două dueluri directe disputate în prima ligă spaniolă pe terenul lui Leganes.

ATACANȚII NU ”MUȘCĂ”, DAR APĂRAREA E CEA MAI BUNĂ DIN SPANIA
Problemele lui „Cholo” sunt în atac. Niciunul dintre atacanți nu pare a fi în formă în acest sezon. Griezmann a marcat doar de două ori în zece partide. La fel a făcut și Angel Correa: tot două reușite, în zece meciuri. Diego Costa încă nu a înscris în acest sezon de La Liga, în opt runde, Kalinic are zero goluri în cinci meciuri, iar Gelson Martins n-a văzut poarta în trei partide jucate.

La ultimul meci din campionat, 2-0 cu Real Sociedad, au ieșit la rampă doi fundași: Godin și Filipe Luis, cei care au marcat cele două goluri. Același Filipe Luis a înscris în etapa precedentă, 1-1 cu Villarreal. Ultima oară când a marcat un atacant în La Liga a fost acum trei runde, 1-0 cu Betis, când Angel Correa a marcat golul victoriei!

În schimb, Atletico are în continuare cea mai bună apărare din campionatul spaniol. Trupa lui Simeone a primit doar patru goluri în 10 partide jucate în La Liga, tot atâtea câte i-a înscris Borussia Dortmund într-un singur meci în Champions League, în ultima rundă jucată în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.

ULTIMELE DOUĂ DEPLASĂRI ALE LUI ATLETICO: DOUĂ REMIZE
Dacă Simeone nu are probleme de lot înaintea partidei de pe Muncipal de Butarque, Pellegrino are nu mai puțin de patru jucători indisponibili: Bustinza, Munoz, Jose Arnaiz și Szymanowski!

Leganes a reușit la ultimele două meciuri jucate pe teren propriu în campionat două rezultate de excepție: 2-1 cu Barcelona și 1-0 cu Rayo Vallecano, de altfel singurele sale două succese în acest sezon din La Liga. În schimb, Atletico a reușit doar două remize la ultimele sale două deplasări: 0-0 cu Real Madrid și 1-1 cu Villarreal.

Pronostic : sansa dubla x2 si sub 2,5 goluri – cotă 1,75

Lasă un răspuns