DISTRIBUIȚI

Mediatic vorbind, orașul Madrid este în centrul interesului în aceste zile fiindcă găzduiește finala Copei Libertadores. Dar, fanii din sudul comunității madrilene așteaptă cu nerăbdare un alt meci, cel din etapa a 15-a din La Liga, dintre Leganes și Getafe.

Derby-ul sudului , a cărui primă ediție a avut loc în anii 20 ai secolului trecut, se desfășoară vineri, 7 decembrie, de la ora 22:00, iar fanii oaspeților s-au trezit dimineață la ora 5 pentru a prinde unul dintre cele 236 de bilete alocate pentru Getafe.

„Estadio Municipal de Butarque” nu are decât 12.450 de locuri, astfel că atmosfera de la jocul de vineri va fi una electrizantă. După ce decenii la rând s-au duelat în diviziile regionale, anul trecut cele două trupe s-au întâlnit în premieră în La Liga: Getafe a câștigat cu 2-1 pe terenul rivalei, în celălalt joc fiind 0-0.

AMBELE TRUPE SUNT ÎN FORMĂ

Ultimele meciuri au arătat că ambele trupe trec prin perioade favorabile. Leganes nu a pierdut în ultimele patru etape din Primera. Formația lui Mauricio Pellegrino a scos în acest răstimp egaluri cu Atletico și Girona și le-a învins pe Valladolid și Alaves.

Dincolo, rivala a învins în ultima rundă cu 3-0 pe Espanyol. În plus, Getafe nu a mai cedat afară, în campionat sau Cupă, din 19 august (0-2 la Real Madrid)! Insuccesul de pe „Santiago Bernabeu” este singurul suferit în deplasare, în prezentul sezon de La Liga.

De asemenea, ambele formații s-au calificat în optimile de finală din Copa Del Rey. Leganes a învins cu 1-0 pe terenul lui Rayo (2-2 în tur), în timp ce Getafe a trecut ușor de Cordoba, cu 5-1, după ce se impusese în prima manșă cu 2-1.

Înaintea acestei runde, amfitrionii sunt pe locul 16, cu 16 puncte, iar vizitatorii sunt pe poziția a 9-a, cu 20 de puncte.

CE TREBUIE SĂ MAI ȘTIM

  • Cu doar 11 goluri încasate, Getafe are una dintre cele mai bune apărări din elita spaniolă. Doar Atletico a primit mai puține goluri (10)!
  • Stoperul lui Getafe, togolezul de 26 de ani Djene, este monitorizat de Barcelona. Actualmente, cota jucătorului dorit de catalani deja din iarnă este situată la 15 milioane de euro.
  • Getafe a marcat cel puțin o dată în ultimele șase deplasări în toate competițiile.

Pronostic : peste 1,5 goluri – cotă 1,61

Lasă un răspuns