DISTRIBUIȚI

Leganes – Rayo Vallecano, un mic derby al periferiei sudice a Madridului, se dispută sâmbătă, de la ora 21:45. Este, totodată, un „derby” al subsolului clasamentului, cele două echipe madrilene fiind pe locurile 18 și 20, cu doar 5 puncte (Rayo), respectiv 4 (Leganes).

În tot acest sezon, Leganes are o singură victorie, culmea, obținută chiar cu formația campioană, FC Barcelona, în urmă cu două etape. Tot o victorie are și Rayo, dar cu Huesca, în deplasare. Două echipe suferinde, așadar, cu mici scăpărări de orgoliu din când în când.

PRIMA ÎNTÂLNIRE DIRECTĂ DIN PRIMERA DIVISION
Cele două formații nu s-au întâlnit niciodată în prima ligă spaniolă, dar au 19 dueluri disputate în liga a doua, a treia și în meciuri amicale. Din cele 19, formația din Vallecas a câștigat 10, în timp ce echipa din Leganes a învins de doar patru ori. Restul de cinci meciuri s-au încheiat la egalitate.

Acest meci vine la 10 ani de la ultima întâlnire oficială dintre cele două cluburi, când ambele se aflau în Segunda B (liga a treia). Atunci, în mai 2008, a câștigat Rayo cu 2-0. În această vară, Leganes și Rayo au disputat un meci amical pe terenul primei formații, în presezon, iar Leganes s-a impus cu 2-0.

RAYO PARE MAI ÎN FORMĂ ÎN ULTIMA VREME
Sâmbătă este ocazia perfectă pentru oricare dintre cele două echipe să facă un salt în clasament, în caz de victorie, și pentru a ieși din zona nisipurilor mișcătoare. Ambele cluburi văd acest meci, de altfel, ca pe o finală, și niciuna nu se va mulțumi cu altceva decât cele trei puncte.

Elevii lui Michel sunt încrezători, după cele două remize consecutive obținute în ultimele două etape, 2-2 cu Sociedad și 2-2 cu Espanyol, și vor să dea lovitura și pe arena vecinilor din Leganes. Rayo are un singur absent la acest meci: Elustondo. Dincolo, Mauricio Pellegrino nu poate miza pe Siovas, Arnaiz și Szymanowski.

Pronostic : pauză sau final X – cotă 1.69

Lasă un răspuns