DISTRIBUIȚI

Leipzig și Celtic, două dintre echipele favorite la calificare din grupa B a UEFA Europa League, își dau întâlnire joi, de la ora 19:55, pe Red Bull Arena, din orașul est-german. Ambele au câte trei puncte după două runde, ambele au fost învinse de liderul Salzburg și meciul direct dintre ele ar trebui să facă mai multă lumină cu privire la a doua echipă cu șanse de calificare în rundele eliminatorii ale competiției.

PE VAL ÎN COMPETIȚIILE INTERNE
Ambele formații au momente foarte bune în competițiile interne. Leipzig nu a pierdut niciunul din ultimele șapte meciuri din campionatul german, în timp ce Celtic vine după trei victorii la rând în Premier League din Scoția.

Echipa antrenată de Brendan Rodgers e pe locul 2 în campionat, la doar trei puncte de liderul Hearts. Leipzig e pe 5 în Bundesliga, la cinci lungimi de liderul Borussia Dortmund.

Meciul de joi, 25 octombrie, e primul dintre cele două formații, în cupele europene.

CÂTE O PIERDERE IMPORTANTĂ DE FIECARE PARTE
Scoțienii nu se pot baza pe James Forrest (suspendat), Leigh Griffiths (nerefăcut) și Scott Brown (incert). Dincolo, Nukan și Forsberg (accidentați), respectiv Sarrachi (suspendat), nu vor fi la dispoziția antrenorului Ralf Rangnick.

Cea mai mare pierdere a celor de la Leipzig este Forsberg, care a fost în formă excelentă în ultima vreme, marcând de trei ori și oferind 9 assist-uri în ultimele 12 meciuri. La rândul său, Rodgers nu-l va putea folosi pe cel care a marcat de patru ori în ultimul meci, 6-0 cu St. Johnstone, James Forrest. Câte o pierdere importantă de fiecare parte, așadar…

CELTIC, FĂRĂ VICTORIE PE TEREN GERMAN ȘI FĂRĂ SUCCES ÎN DEPLASARE ÎN UEL
Celtic nu a reușit să câștige niciodată în Germania, în 11 meciuri jucate aici în cupele europene: a reușit doar trei remize și a pierdut restul de opt partide. Ultima oară au pierdut 0-3 în Germania, cu Bayern Munchen.

Totodată, clubul din Glasgow nu a reușit niciodată să câștige un meci în deplasare în grupele Europa League, în 13 tentative: opt egaluri și cinci înfrângeri!

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Portarul titular al germanilor, Peter Gulacsi, se reîntâlnește cu omul care i-a fost antrenor la Liverpool, Brendan Rodgers, și din cauza căruia a plecat la Salzburg, în 2013, de unde a ajuns la Leipzig doi ani mai târziu. * Leipzig a pierdut doar unul din ultimele 9 meciuri jucate acasă, în toate competițiile, marcând peste 3 goluri pe meci în acest interval! * Celtic n-a reușit să marcheze doar în trei din ultimele 19 meciuri jucate în deplasare, în toate competițiile! Din aceste 19 deplasări, a pierdut doar 5!

Pronostic : 1 & peste 1,5 goluri – cotă 1,57

Lasă un răspuns