DISTRIBUIȚI

Levante și Real Sociedad deschid etapa a 12-a din La Liga, vineri, de la ora 22:00. Ambele echipe vin după rezultate similare în ultimele două partide: egal în Cupa Regelui și egal în ultima etapă de campionat.

LEVANTE E PE VAL: N-A PIERDUT DE ȘASE PARTIDE
Levante are o serie de șase partide fără înfrângere, în toate competițiile, și este pe locul 7 în Primera Division, cu 17 puncte acumulate în 11 runde. Real Sociedad are cu patru puncte mai puțin și ocupă poziția a 13-a. Formația valenciană este echipa mai în formă în această perioadă și vrea să-și prelungească forma bună cu încă un rezultat pozitiv, care să o păstreze în preajma locurilor care duc în cupele europene.

În sezonul precedent, cele două echipe și-au câștigat fiecare meciul de pe teren propriu, cu același scor: 3-0. În ultimele cinci partide, însă, trupa bască este în avantaj: trei victorii, o remiză și doar o înfrângere. Un singur meci din ultimele cinci a avut mai puțin de trei goluri marcate, dar a fost singurul în care au înscrise ambele formații: 1-1. În rest, s-au înregistrat trei rezultate de 3-0 și unul de 4-0!

ARBITRU CU ”NOROC” PENTRU BASCI ȘI CU GHINION PENTRU VALENCIENI
Ca aproape de fiecare dată în acest sezon, antrenorul bascilor, Asier Garitano, are bătăi de cap cu accidentările. Nu mai puțin de cinci jucători sunt pe lista jucătorilor indisponibili: Sangalli, Zaldua, Concha, Merino și Merquelanz. Dincolo, Paco Lopez îi are indisponibili pe Sadiku, Vukcevic, Cabaco și Rochina.

La centrul terenului se va afla arbitrul David Medie Jimenez, unul care nu a purtat până acum noroc celor de la Levante. Formația valenciană a mai fost arbitrată în două rânduri de Jimenez și de fiecare dată a pierdut (1-3 cu Valencia și 1-2 cu Valladolid). În schimb, pentru alb-albaștri, „centralul” a fost cu noroc: i-a mai arbitrat o singură dată, anul trecut, la victoria cu 3-2 de pe teren propriu cu Leganes.

REAL SOCIEDAD NU ȘUTEAZĂ LA POARTĂ!
Rezultatele proaste ale lui Real Sociedad, avea să descopere presa spaniolă, se datorează și faptului că echipa bască este pe ultimul loc din La Liga într-un clasament al șuturilor la poartă, cu doar 102 șuturi în cele 11 partide disputate în acest sezon. Lider al acestui clasament este Real Madrid, cu 195 de șuturi, urmat de Barcelona, cu 184, Villarreal, cu 173, și Valencia, cu 159.

Singura satisfacție a celor din San Sebastian poate fi faptul că rivala sa bască, Athletic Bilbao, stă la fel de prost, pe penultima poziție, cu doar 113 șuturi la poartă.

Pronostic : ambele echipe marcheaza – cotă 1,69

LIVE STREAM : Levante – Real Sociedad

WwW.Brfatu-Marian.Ro

Lasă un răspuns