DISTRIBUIȚI

Liverpool este neînvinsă în acest sezon de Premier League și vrea să continue parcursul impecabil cu o victorie în fața modestei Cardiff City, una dintre favoritele la retrogradare. Forțat de probleme medicale, managerul Jurgen Klopp trebuie să facă schimbări în formula de start a „cormoranilor”.

Klopp nu se poate baza pe Henderson și Naby Keita, ambii fiind absenți din cauza unor accidentări la coapsă. Alex Oxlade-Chamberlain este o indisponibilitate mai veche și nu afectează procesul de selecție, în timp ce James Milner e gata să revină în primul „11”, după ce a fost odihnit la mijlocul săptămânii, în duelul de Liga Campionilor cu Steaua Roșie Belgrad (4-0). În acest meci câștigat fără emoții a impresionat în mod deosebit brazilianul Fabinho, care are șanse mari să fie păstrat titular în garnitura gazdelor.

KLOPP ÎL TRECE PE ALEXANDER-ARNOLD PE BANCĂ
Fabinho va juca rolul de închizător și îi va sprijini la mijloc pe Wijnaldum și Milner, care vor evolua în fața sa. Și elvețianul Shaqiri speră la titularizare, dar e greu de crezut că acesta îl va scoate din echipă pe versatilul Milner, care are o capacitate de efort impresionantă.

În centrul defensivei vom vedea iar la lucru perechea Van Dijk – Lovren, dar Joe Gomez va fi păstrat în formula de start și va ocupa postul de fundaș dreapta. Asta înseamnă că tânărul Alexander-Arnold, ajuns recent și în echipa națională, va reveni la statutul de rezervă. Atacul rămâne neschimbat, cu tripleta Mane – Firmino – Salah gata să facă ravagii în defensiva lui Cardiff.

CARDIFF, FĂRĂ REPLICĂ ÎN FAȚA ECHIPELOR MARI
Fără Mendez Laing, Peltier, Ralls, Ward și Madine, galezii speră să reziste cu brio pe Anfield, deși au primit 14 goluri în ultimele 5 etape și au fost spulberați recent de granzii Manchester City (5-0) și Chelsea (4-1). În ultimul duel direct cu Liverpool, în 2014, Cardiff a cedat cu 3-6 pe teren propriu și așteptăm un nou recital ofensiv al „cormoranilor”.

Remarcabil este faptul că Liverpool are și cea mai bună defensivă din Anglia (doar 3 goluri primite) și a încasat un singur gol în ultimele 4 etape. Liverpool este pe locul 2 (golaveraj 16-3), iar Cardiff pe 17 (golaveraj 8-19), cu una dintre cele mai slabe apărări din prima ligă.

CE AR TREBUI SĂ MAI ȘTIM
* Liverpool nu a mai primit gol pe teren propriu de 9 etape
* În 5 din ultimele 6 meciuri ale lui Cardiff s-au înscris cel puțin trei goluri
* Salah și Mane au câte 4 goluri înscrise în acest sezon
* Au marcat ambele echipe în precedentele 4 dueluri directe

Pronostic : Liverpool va avea cel mult 8 cornere in meci – cotă 1,64

Lasă un răspuns