DISTRIBUIȚI

Fericiți după calificarea în primăvara UEFA Champions League, Lyon primește vizita lui AS Monaco, altă formație care a evoluat în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa. Partida este programată duminică, pe Groupama Stadium, de la ora 22:00.

Jucătorii lui Bruno Genesio speră să profite de moralul excelent și să corecteze situația din Ligue 1. După 16 etape, Lyon este doar pe poziția a 4-a. De cealaltă parte, lucrurile nu s-au îmbunătățit odată cu venirea lui Thierry Henry, iar AS Monaco este penultima în ierarhie.

DECEMBRIE, LUNĂ DEZAMĂGITOARE PENTRU LYON ÎN LIGUE 1

În cele două partide disputate de Olympique în campionat în această lună, Les Gones au luat un singur punct. Mai întâi a fost egalul din deplasare cu Lille (2-2), iar apoi înfrângerea de pe teren propriu cu Rennes (0-2).

În urma acestor rezultate, Lyon a căzut de pe 2 în afara podiumului din Ligue 1. În condițiile în care campionatul este deja jucat, formația lui Genesio luptă pentru încheierea întrecerii pe locul 2.

MONACO SE DESCURCĂ MAI BINE ÎN DEPLASARE

Formația din Principat a pierdut ultimele 4 meciuri jucate acasă, dar din deplasare s-a întors cu două victorii. AS Monaco s-a impus la Caen (0-1) și la Amiens (0-2), iar acum se află la un singur punct de locul de baraj pentru menținerea în Ligue 1.

AS Monaco a ajuns în această situație și din cauza numeroaselor accidentări. Chiar și pentru meciul de la Lyon, Henry nu se va putea baza pe Golovin, Sidibe, Jovetic, Adama Traore, Subasic, Rony Lopes sau Jordi Mboula.

La acest capitol, Lyon nu îi are la dispoziție pe Rafael (suspendat) și pe Cornet și Morel, jucători care nu au făcut deplasarea la Kiev, încă nu și-au revenit din punct de vedere fizic.

SPECTACOL ASIGURAT ÎN DUELURILE DIRECTE

În ultimele 6 partide dintre Lyon și Monaco a fost ploaie de goluri – de fiecare dată cel puțin 3. Ba mai mult, cele mai recente 3 confruntări au consemnat același scor: 3-2.

Ofensiva este asigurată în mare parte de Radamel Falcao pentru oaspeți. Monaco a înscris până acum 16 goluri în acest campionat, iar columbianul a punctat de 7 ori. Tielemans este singurul alt jucător din lot care a înscris mai mult de un gol (4).

În afara lui PSG, Lyon este depășită la numărul de goluri doar de Strasbourg și Marseille. Olympique a punctat de 26 de ori, are 4 jucători pe care se poate baza constant în ofensivă: Depay, B. Traore și Aouar, toți cu câte 5 goluri, respectiv M. Dembele cu 4.

Pronostic : victorie Lyon – cotă 1,45

Lasă un răspuns