DISTRIBUIȚI

Miercuri, de la ora 22:00, Manchester City o întâlnește pe Olympique Lyon pe „Etihad”, în prima etapă a grupei F din Liga Campionilor, din care mai fac parte Hoffenheim și Șahtior Donetk.

Lyon are o formă oscilantă în Ligue 1, în timp ce City impresionează în Anglia și este mare favorită la victorie, deși a pierdut 4 din ultimele 5 jocuri în cupele europene.

PRIMUL DUEL ÎN EUROPA ÎNTRE CELE DOUĂ ECHIPE
Va fi primul duel dintre cele două cluburi în competițiile UEFA, iar City este neînvinsă acasă, în Europa, de 8 partide (7 victorii și o remiză). Unul dintre succese a fost înregistrat sezonul trecut chiar contra lui Șahtior Donețk, ucrainenii fiind din nou repartizați în grupă cu echipa lui Pep Guardiola.

În duelurile cu cluburile franceze, „cetățenii” au două succese, două remize și un eșec, dar acesta din urmă a fost unul drastic și costisitor, 3-5 cu AS Monaco.

Lyon a redevenit o forță în Franța, dar nu a mai obținut calificarea în faza eliminatorie a Ligii Campionilor din 2012! În schimb, Manchester City s-a calificat din grupele UCL de fiecare dată în ultimele 5 sezoane și se află la a 8-a participare la rând (cel mai bun rezultat – semifinale în sezonul 2015/2016).

Lyon nu a mai jucat în Anglia din 2017, când Nabik Fekir și Bertrand Traore au marcat în victoria cu 2-1 obținută de Les Gones pe „Goodison Park”, împotriva lui Everton. Lyon s-a impus și acasă, cu 3-0, având un singur eșec în ultimele 6 dueluri cu echipele engleze.

Totodată, echipa lui Bruno Genesio are 3 victorii în ultimele 5 deplasări europene și un singur eșec în această serie impresionantă.

MOUSSA DEMBELE, O MAI VECHE „CUNOȘTINȚĂ” A CETĂȚENILOR
Lyon se află în grupele UEFA Champions League pentru a 15-a oară, având mai multe participări decât orice altă echipă din Franța!Nabil Fekir se va duela pe teren cu doi dintre colegii săi de la naționala Franței, alături de care s-a bucurat pentru câștigarea Cupei Mondiale în vară: Mangala și B. Mendy.

Cei de la City trebuie să fie atenți însă la noul transfer reușit de OL, mijlocașul Moussa Dembele. Acesta a marcat de două ori în poarta „cetățenilor”, în septembrie 2016, tot în Liga Campionilor, pe vremea când juca la Celtic (3-3).

Lyon are doar două victorii în 5 etape scurse din Ligue 1 și pare să fie într-o clasă inferioară față de mașinăria de fotbal a lui Pep Guardiola, care a înscris 14 goluri în primele 5 etape. City vine după un 3-0 acasă cu Fulham, în timp ce Lyon abia a remizat la Caen, 2-2.

Pronostic : gol înainte de min 30 – cota 1,47

Lasă un răspuns