DISTRIBUIȚI

Duminică, de la ora 17:00, Manchester City primește vizita lui Southampton pe Etihad Stadium, într-un duel în care echipa lui Pep Guardiola poate bifa un nou record. Manchester City conduce clasamentul din Premier League și are golaveraj 27-3, în timp ce Southampton se chinuie în zona retrogradării, pe locul 16 (golaveraj 6-15), cu o singură victorie la activ.

LAPORTE, CEL MAI APRECIAT FUNDAȘ DIN LOTUL LUI CITY
Southampton va avea o misiune grea în fața defensivei lui Pep Guardiola, mai ales că „cetățenii” au o miză suplimentară în weekend: dacă favoriții vor câștiga la zero, va fi pentru prima dată în istorie când Manchester City reușește o serie de 7 etape consecutive fără gol primit!

Cu prestații de clasă din partea lui Stones, Laporte și Fernandinho, City a fost de netrecut în ultimele luni, iar portarul brazilian Ederson aduce multă siguranță între buturi. Liderul din Anglia va încerca să bifeze recordul în fața unui rival care suferă în atac.

ATAC FORMAT DIN AGUERO, STERLING ȘI MAHREZ
Southampton trăiește aproape exclusiv din realizările individuale ale lui Redmond, Ings și Austin, dar acesta din urmă ar putea absenta duminică, din cauza unor probleme medicale. Mark Hughes va folosi din nou un sistem 4-5-1 menit să aglomereze zona de la mijlocul terenului, dar City are mijloacele necesare pentru a desface defensiva adversă.

Cu un lot complet (cu excepția lui Gundogan), Guardiola va folosi o formulă creativă, cu Aguero pe post de vârf. Chiar dacă e diferență mare de valore între cele două echipe, Southampton le-a dat emoții „cetățenilor” în cele două partide de campionat din stagiunea precedentă.

SOUTHAMPTON VINE DUPĂ DOUĂ REMIZE ALBE
Manchester City s-a impus de fiecare dată la limită, cu goluri marcate în minutele de prelungire! S-a întâmplat în tur, când trupa lui Guardiola a câștigat cu 2-1 grație golului marcat de Sterling (90+5), pentru ca la retur (1-0) să puncteze decisiv Gabriel Jesus (90+3). Am asistat până acum la 88 de dueluri directe, iar Manchester City are 32 de victorii, față de cele 31 obținute de alb-roșii. Remarcăm totuși că cetățenii sunt neînvinși de 4 dueluri directe cu sfinții, câștigând ultimele 3 dintre ele.

În ultimele două etape, Southampton a reușit remize albe cu Bournemouth (în deplasare) și cu Newcastle (pe teren propriu). Manchester City are o serie de trei victorii consecutive în toate competițiile, cu Fulham (2-0, Cupa Ligii), Tottenham (1-0, Premier League) și Șahtior (3-0, Liga Campionilor).

Pronostic : Egalitate intre minutele 1-15 – cotă 1,50

Lasă un răspuns