DISTRIBUIȚI

Marius Copil a avut un final excelent de sezon 2018, când bătea la porțile Top 50 după finala pierdută la Basel, cu Roger Federer. Arădeanul nu a avut startul dorit de an, dar acum poate schimba totul în bine la Australian Open.

În primul tur, Marius îl va întâlni pe Marcel Granollers, adversar pe care l-a învins în singurul meci direct anterior (6-3, 6-4). Acesta a avut loc pe zgură, în 2014 la Madrid, Copil a primit un wild card la competiția organizată la Caja Magica.

ELIMINĂRI DIN PRIMUL TUR LA PRIMELE COMPETIȚII DIN 2019

Marius a început plin de încredere noul sezon, a semnat și un parteneriat cu reputata firmă de echipament sportiv Lacoste. Totuși, rezultatele nu au fost cele dorite, el ieșind rapid din turneele la care a luat startul.

Copil a evoluat la Doha, unde a pierdut în primul tur cu Marton Fucsovics. Maghiarul care acum îi este partener la Melbourne în competiția de dublu s-a impus în Qatar cu 6-3 6-2.

Apoi Marius a luat startul la Auckland, dar nici acolo nu a avut mai mult succes: 6-4 3-6 4-6 cu Taylor Fritz, astfel că arădeanul ajunge la Australian Open fără vreo victorie trecută în cont în 2019.

O SINGURĂ VICTORIE ÎN CARIERĂ LA TURNEELE DE GRAND SLAM

Marius a excelat la competiții de nivel Challenger, anul trecut a făcut pasul ferm către ATP jucând și primele sale finale: la Sofia și Basel. Totuși, la întrecerile de Grand Slam, participările sale nu s-au lăsat cu prea multe rezultate bune.

În mai multe rânduri a luat startul în calificări, a ajuns pe tablou, dar acolo nu a reușit să își continue drumul.

În fapt, Australian Open este singurul turneu de Mare Șlem la care Copil a câștigat un meci pe tabloul principal. Se întâmpla în 2015, atunci când îl elimina pe Pablo Andujar, iar apoi ceda în runda secundă în fața lui Stan Wawrinka.

Australian Open 2019 este turneul de Grand Slam la care ajunge de pe cea mai bună poziție în ierarhia ATP: locul 61.

ADVERSAR CU PERFORMANȚE IMPORTANTE ÎN CIRCUIT

Marcel Granollers (32 de ani) a ajuns pe locul 110 ATP, dar este un jucător extrem de versatil. Spaniolul a fost cândva între primii 20 de sportivi ai lumii, până acum are 4 titluri ATP în palmares.

Performanțele sale la dublu sunt mult mai bune, cu 16 trofee și două finale de Grand Slam (Roland Garros și US Open), precum și titlul la Turneul Campionilor.

Săptămâna trecută a câștigat titlul la turneul de la Da Nang (50 000 $) într-o finală cu Mateo Viola, astfel că încrederea este una ridicată. Un alt aspect important, Granollers are ritm de joc în comparație cu Marius, care a disputat doar două meciuri de la începutul anului.

BILANȚ NEGATIV PENTRU MARIUS PE HARD OUTDOOR

Din ultimele 13 turnee pe care le-a jucat pe hard, din 1 ianuarie 2018 și până în prezent, Marius nu a câștigat niciunul.

Bilanțul său arată 9 victorii și 13 înfrângeri, ultimul succes datând de pe 6 octombrie, când a trecut în primul tur de calificări de la Shanghai de Denis Kudla (7-6 6-4).

Pronostic : victorie Copil – cotă 1,60

Lasă un răspuns