DISTRIBUIȚI

După un start bun de sezon, cu sferturi de finală la competiția de săptămâna trecută de la Hobart, Irina Begu debutează la Melbourne împotriva Andreei Petkovic.

Cele două sportive se vor afla față în față pentru a 5-a oară, scorul fiind egal 2-2. Prima întâlnire directă a fost în iunie 2014, pe iarba de la Wimbledon. Petkovic s-a impus în turul secund în 3 seturi, pe cea mai slabă suprafață a Irinei.

Două dintre partide au avut loc pe hard indoor, în cadrul aceluiași turneu, cel de la Sankt Petersburg. În 2017 s-a impus Andrea, în timp ce Irina și-a luat revanșa anul trecut, practic și ultima confruntare directă. Ele urmau să se mai înfrunte pe zgura de la Madrid în 2015, dar Petkovic s-a retras înainte de start.

IRINA BEGU A FOST ELIMINATĂ RAPID LA ULTIMELE EDIȚII

Sportiva clasată pe locul 76 WTA și-a stabilit în 2015 cea mai bună performanță la Australian Open, atunci când s-a oprit în optimile de finală (turul IV), fiind învinsă de Eugenie Bouchard.

De atunci însă, participările Irinei nu au fost încununate cu succes: la ultimele 3 ediții a reușit să câștige doar două meciuri: în 2017 cu Yaroslava Shvedova și în 2018 cu Ekaterina Makarova.

ADVERSARĂ CU O CARTE DE VIZITĂ IMPRESIONANTĂ

Andrea Petkovic a petrecut o perioadă destul de bună în Top10, iar cea mai bună performanță la un turneu de Mare Șlem este semifinala de la Roland Garros din 2014, când a fost învinsă de Simona Halep.

Chinuită de accidentări, jucătoarea din Germania a absentat o lungă perioadă din circuit și, la un moment dat, ieșise din Top100. Chiar și anul trecut, când a avut evoluții bune, din cauza problemelor fizice a cedat cu aceeași Halep în turul III la Paris.

Cea mai bună performanță la Australian Open o reprezintă atingerea sferturilor de finală, în 2011. După 4 victorii, printre care și cele cu Venus Williams și Maria Sharapova, Andrea a cedat în fața lui Na Li. Chinezoaica urma să ajungă în finală, pe care o pierdea cu Kim Clijsters.

START RATAT DE SEZON PENTRU PETKOVIC

Jucătoarea născută la Tuzla (Bosnia), dar care reprezintă Germania, a început sezonul la Brisbane. Poziția din clasamentul WTA nu i-a permis să intre pe tabloul principal, astfel că a fost nevoită să evolueze în calificări.

După victorii la Zhuk și Hradecka, Petkovic a pierdut în fața britanicei Harriet Dart (5-7, 2-6) și a ratat accesul pe tablou.

RECOMPENSELE PENTRU PRIMUL TUR LA MELBOURNE

Eliminarea încă din runda inaugurală de la Australian Open este premiată cu 75 000 de dolari australieni (47 200 de euro), iar câștigătoarea partidei își asigură un cec de 102 000 de dolari australieni (64 170 de euro) pentru calificarea în turul 2.

Accesul în runda secundă este premiat cu 45 de puncte WTA, în timp ce sporiva care este eliminată rămâne cu 10 puncte în ierarhia mondială.

Pronostic : victorie Irina Begu – cotă 2,10

Lasă un răspuns