DISTRIBUIȚI

Mihaela Buzărnescu a avut un start ratat de sezon, cu înfrângeri în primul tur atât la Brisbane, cât și la Hobart. Chiar dacă a avut un început slab de sezon, ea este cotată cu a 25-a șansă la cucerirea trofeului.

Prima adversară pentru Miki la Melbourne este Venus Williams, fostă ocupantă a locului 1 WTA, în prezent ajunsă pe 37.

MIHAELA CAUTĂ PRIMA VICTORIE PE TABLOUL PRINCIPAL DE LA AUSTRALIAN OPEN

Buzărnescu este doar la a doua prezență pe tabloul principal de la Antipozi, după ce în 2018 a pierdut în runda inaugurală cu Wozniacki.

În istoricul participărilor la competițiile de Grand Slam, Miki a obținut 5 victorii, toate anul trecut: 3 la Roland Garros și două la Wimbledon. Cea mai bună performanță a obținut-o la Paris, unde a atins turul 4 (faza optimilor de finală), când a pierdut cu Madison Keys.

CARTE DE VIZITĂ IMPRESIONANTĂ PENTRU VENUS WILLIAMS

Veterana americană de 38 de ani a disputat un singur turneu, la Auckland. Venus a ajuns în sferturile de finală unde a pierdut cu jucătoarea canadiană de origine română, Bianca Andreescu. Williams și-a adjudecat primul set, dar până la urmă a cedat cu 7-6, 1-6, 3-6.

A fost primul turneu pentru Venus de la US Open încoace, după retragerile de la competițiile din Asia – Wuhan și Beijing.

Doar 17 partide a câștigat Venus în 2018, iar cele mai importante performanțe au fost atinse pe pământ american: semifinale la Indian Wells și sferturi la Miami și San Jose.

La Australian Open-ul de anul trecut, Williams a pierdut încă din primul tur, cu Belinda Bencic, deși în 2017 jucase finala. Prezența în ultimul act este cea mai bună performanță în istoria participărilor la Melbourne, în 2003 și 2017. De fiecare dată, Venus a cedat în finală în fața surorii sale, Serena Williams.

PRIMA ÎNTÂLNIRE DIRECTĂ, PRĂPASTIE ÎNTRE PERFORMANȚE

Deși ambele jucătoare sunt trecute de 30 de ani, Mihaela Buzărnescu și Venus Williams nu s-au mai aflat față în față în circuitul WTA.

Acest lucru s-a întâmplat în principal pentru că Buzărnescu a pătruns în prima sută mondială doar în finalul lui 2017, când și-a început formidabila ascensiune în ierarhia WTA.

Dacă Mihaela a cucerit un singur titlu în carieră (San Jose 2018), Venus are 49 de turnee WTA câștigate, dintre care 7 întreceri de Grand Slam – 5 la Wimbledon și 2 la US Open.

BUZĂRNESCU ARATĂ ÎNCREDERE ÎN POFIDA REZULTATELOR SLABE

„Totul este despre iubirea pentru acest joc. M-am trezit cu un singur lucru în minte: să merg pe teren şi să joc cât de bine pot. A fost un antrenament excelent pe Margaret Court Arena”, a scris Miki pe Twitter după una dintre sesiunile de pregătire de la Australian Open.

Meciul cu Venus Williams va avea loc pe „Margaret Court Arena”, al doilea stadion ca importanță din complexul de la Melbourne Park. Partida este programată marți noapte, a treia pe acest teren, undeva în jurul orei 5:30.

Pronostic : victorie Venus Williams – cotă 1,57

Lasă un răspuns