DISTRIBUIȚI

Eveniment istoric joi, 11 octombrie, de la ora 21:45 pe stadionul din Podgorica: va fi primul meci între Muntenegru și Serbia din 2006 încoace, de când gazdele și-au declarat independența.

Cele două reprezentative au câte patru puncte după două meciuri din grupa 4 a Seriei C a UEFA Nations League și sunt departajate de golaveraj (2-0 pentru amfitrioni, 3-2 pentru naționala de la Belgrad).

LIPSESC STARURILE
Acest meci al orgoliilor nu va beneficia de serviciile a câțiva jucători esențiali. Jovicic (Monaco) și Savic (Atletico) sunt aproape sigur absenți, iar la oaspeți, cei doi căpitani, Kolarov (Roma) și Matic (Man. United) au fost anunțați ca indisponibili.

Muntenegrul este într-o veritabilă criză de efectiv, dar vecinii de la nord compensează lipsurile amintite prin forma excelentă arătată în ultima vreme de jucătorii ofensivi precum Tadic (Ajax), Mitrovic (Fulham) sau Kostic (Eintracht).

ATMOSFERĂ ELECTRIZANTĂ
Cu siguranță, stadionul din Podgorica va fi arhiplin la ora partidei, mai ales că arena are doar puțin peste 15.000 de locuri. Atmosfera este electrizantă la meciurile Muntenegrului, având în vedere că sunt numai patru metri distanță de la tribună la linia de aut! De altfel, în ultimii ani au fost înregistrate incidente majore la meciurile cu Anglia sau Rusia.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Nu mai puțin de șapte muntenegreni joacă în Serbia, cei mai bine cotați fiind fundașul dreapta Stoijkovic (Steaua Roșie, cotat la 2,5 milioane de euro) și decarul Jankovic (Partizan, estimat la 1,7 milioane de euro) * Arbitru a fost desemnat experimentatul italian Gianluca Rocchi (45 de ani, oficial internațional din 2008). Acesta a dictat trei eliminări în cele două jocuri de UCL arbitrate în această toamnă (Vidi-AEK, respectiv Galatasaray-Lokomotiv)! * Selecționerul muntenegrean Ljubisa Tumbakovic i-a fost antrenor adversarului său de pe banca Serbiei, Mladen Krstajic, pe când pregătea Partizan Belgrad.

Pronostic : ambele marchează – cotă 2.10

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns