DISTRIBUIȚI

Sâmbătă seara de la ora 22:00, pe Stade de la Mosson se vor afla față în față Montpellier și Lyon. Cele două formații luptă alături de Lille pentru titlul de „campioana pământenilor”, cu obiectiv clar – ocuparea locului 2 la final de campionat. Prima poziție pare deja acontată de PSG.

Înaintea confruntării din etapa a 19-a, Montpellier este pe locul 4, cu două puncte în spatele adversarei de sâmbătă, care are însă și un joc mai mult disputat.

MONTPELLIER ESTE MAI ODIHNITĂ, DAR ÎI LIPSEȘTE RITMUL DE JOC

Ultimul meci disputat de Montpellier a avut loc pe 4 decembrie, o înfrângere pe teren propriu cu Lille (0-1). A fost doar al doilea joc pierdut acasă de echipa lui Der Zakarian în acest sezon. În cele 9 partide jucate pe Stade de la Mosson, Montpellier a adunat 15 puncte (4 victorii și 3 egaluri). Din cauza problemelor din Franța, gazdele au fost nevoite să își amâne ultimele două etape, cu PSG și Nantes.

De cealaltă parte, Lyon a disputat 3 meciuri de când Montpellier stă pe bară. Pe 12 decembrie, Olympique a jucat la Kiev cu Shakhtar în UCL (1-1), apoi pe 16 decembrie cu AS Monaco în campionat (3-0) și 3 zile mai târziu în Cupa Ligii cu Amiens (3-2).

GAETAN LABORDE, PRINCIPALA AMENINȚARE PENTRU POARTA LUI LYON

Atacantul de 24 de ani a punctat de 7 ori în acest sezon, 5 dintre aceste goluri fiind marcate pe propriul teren. Astfel, mai bine de o treime din golurile înscrise de Montpellier acasă în acest sezon îi aparțin lui Laborde (5 din 13).

Cumpărat în urmă cu mai puțin de 5 luni de la Bordeaux pentru 2,7 milioane de euro, Laborde s-a acomodat rapid la Montpellier. În atac îl are coleg pe Andy Delort, împrumutat de la Toulouse, și el cu 7 reușite în prima parte a campionatului francez.

OLYMPIQUE ARE CEL MAI BUN ATAC DUPĂ PSG

Cu 29 de goluri marcate în acest campionat, Lyon ocupă poziția secundă în ceea ce privește forța ofensivă. Un rol important în ultimele rezultate obținute de OL l-a avut Nabil Fekir, jucător dorit insistent de Liverpool.

Atacantul francez a fost odihnit în meciul din Cupa Ligii cu Amiens, iar la ultimele două jocuri a marcat pentru Lyon. Reușita sa din Ucraina a adus calificarea echipei sale în primăvara UCL, iar în etapa trecută din Ligue 1 a făcut 2-0 în duelul cu AS Monaco.

CINE ABSENTEAZĂ ÎN MECIUL DE SÂMBĂTĂ

Montpellier nu se va putea baza pe accidentații Lasne, Dolly și Porsan-Clemente, în timp ce Lyon încă așteaptă revenirea lui Maxwell Cornet. Ivorianul care a punctat de 3 ori împotriva lui Manchester City s-a accidentat la începutul lunii și este așteptat pe teren doar în ianuarie. În afara lui Cornet, Lyon îi mai are pe lista indisponibililor pe Morel, Gouiri și Rafael.

Pronostic : pauză sau final X – cotă 1,71

Lasă un răspuns