DISTRIBUIȚI

În primul meci al anului din Ligue 1, Nantes primește vizita lui Montpellier. Partida de pe „Stade de la Beaujoire” este programată marți, 8 ianuarie, de la ora 20:00.

Duelul dintre formația lui Tătărușanu și ocupanta locului 4 din Ligue 1 trebuia să aibă loc pe 15 decembrie, însă atunci nu a putut avea loc, astfel că a fost amânată pentru startul lui 2019.

NANTES E MAI APROAPE DE RETROGRADARE DECÂT DE CUPELE EUROPENE

După 17 partide disputate în acest campionat, Nantes este pe locul 14, la doar 4 puncte peste poziția care asigură menținerea în prima ligă și în sezonul viitor.

Pe teren propriu lucrurile stau mai bine decât în deplasare – Nantes a pierdut doar două partide din cele 8 jucate în propriul fief (3 victorii și 3 egaluri).

Finalul de an nu a fost cel mai bun pentru formația pregătită de Vahid Halilhodzic: o singură victorie în ultimele 5 etape. Totuși, în cea mai recentă etapă, disputată pe terenul liderului PSG, Nantes a arătat mai bine și a cedat doar cu 1-0, singurul gol fiind înscris de Kylian Mbappe.

DUPĂ O SERIE SLABĂ, MONTPELLIER A PĂRĂSIT LOCURILE DE CHAMPIONS LEAGUE

La un moment dat, Montpellier era pe locul 2 în Ligue 1, poziție care poate fi considerată extraordinară, în condițiile în care nimeni nu poate lupta la titlu cu PSG.

Formația lui Michel Der Zakarian a dezamăgit în ultimele runde, iar rezultatele proaste se reflectă și în clasament. Cu un singur succes în ultimele 5 etape, Montpellier a căzut la 4 puncte de locul 2, ocupat de Lille.

Totuși, dacă învinge în deplasarea de la Nantes, Montpellier o poate depăși pe Lyon și să revină astfel pe un loc de UEFA Champions League (poziția a 3-a).

REZULTATE ANTITETICE ÎN CUPA FRANȚEI

Cele două formații au evoluat în Cupa Franței la finalul săptămânii. Dacă Nantes și-a respectat blazonul și a trecut fără probleme de divizionara secundă Chateauroux (4-1), Montpellier s-a făcut de râs cu Entente SSG.

Formația din liga a 3-a care se află pe loc de retrogradare în seria ei (!) a învins-o pe Montpellier cu 1-0.

De menționat că ambele formații din Ligue 1 au folosit jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon, însă chiar și așa, pentru Montpellier este o eliminare rușinoasă.

Tătărușanu a fost și el menajat pentru acest meci din Cupa Franței, dar el va fi titular în partida de marți din campionat

DEPENDENȚA DE EMILIANO SALA

Tătărușanu este unul dintre jucătorii cu cele mai mari note date de L Equipe, practic Nantes stă în doi jucători – portarul român și atacantul Emiliano Sala.

Argentinianul de 28 de ani a explodat în acest sezon – a înscris de 12 ori în campionat, fiind pe locul 2 în clasamentul golgheterilor după Mbappe (PSG). Practic jumătate din golurile lui Nantes din Ligue 1 (24 în total) poartă semnătura sud-americanului.

NANTES DOMINĂ PARTIDELE DIRECTE

Canarii s-au impus în 5 din ultimele 6 partide directe, cel mai recent pe 30 octombrie 2018, cu 3-0.

Totuși, în returul campionatului precedent, Montpellier a obținut victoria chiar pe „Stade de la Beaujoire”, cu 2-0.

Dacă Nantes are tot lotul valid pentru confruntarea de marți seara, Montpellier nu va putea conta pe mijlocașul Keagan Dolly și pe atacantul Porsan-Clemente.

Pronostic : se vor marca între 2 și 4 goluri – cotă 1,59

Lasă un răspuns