DISTRIBUIȚI

Fiorentina, o echipă pe cât de tânără, pe atât de spectaculoasă, merge pe San Paolo, unde încearcă să confirme începutul bun de sezon, în faţa vicecampioanei din Serie A, care vine după un eşec greu de digerat la Genova, 0-3 cu Sampdoria.

Sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 19:00, pe stadionul San Paolo, din Napoli, se dispută probabil cel mai aşteptat meci al etapei a patra din Serie A, o partidă ce pune faţă în faţă două echipe ofensive şi exuberante.

În ultimele cinci meciuri, Napoli a înregistrat patru victorii și o înfrângere, dar ce înfrângere: 0-3 cu Sampdoria, la Genova! Dincolo, Fiorentina are trei victorii și două eșecuri în ultimele cinci partide jucate.

All-time, Fiorentina are palmaresul întâlnirilor directe de partea sa: din 136 de dueluri, a câștigat 52, față de cele doar 46 ale lui Napoli. 38 de meciuri directe s-au încheiat nedecis. În schimb, ultimele cinci meciuri directe au adus câte o victorie pentru fiecare dintre cele două combatante și trei remize.

LA ULTIMUL MECI DIRECT, FIORENTINA A SPULBERAT-O PE NAPOLI
Napoli şi Fiorentina s-au întâlnit ultima oară pe 29 aprilie. În Toscana, formaţia viola s-a impus cu un categoric 3-0 şi practic a pus capăt cursei pentru titlu în sezonul trecut. Giovanni Simeone a marcat un hat-trick în meciul în care Kalidou Koulibaly a fost eliminat după doar 6 minute.

Plecările lui Maurizio Sarri şi Jorginho au făcut din Napoli, mereu protagonistă în ultimele sezoane, mai curând o necunoscută. Existau dubii că formaţia din sudul Italiei va reuşi să se menţină în top, în ciuda faptului că pe bancă a fost adus Carlo Ancelotti. Dubiile au dispărut după primele două etape, în care actuala vicecampioană a învins Lazio (2-1) şi AC Milan (3-2), reuşind de fiecare dată să întoarcă rezultatul.

NAPOLETANII, PROBLEME MARI ÎN DEFENSIVĂ
Totuşi, semnele de întrebare, sau măcar o parte dintre ele, au reapărut în urma eşecului fără drept de apel cu Sampdoria. În ciuda calităţii indicutabile din atac, Napoli continuă să aibă probleme în defensivă. Acum, şi din punct de vedere numeric, în condiţiile accidentării grave suferite de Vlad Chiricheş.

Nimic nu explică mai bine limitele apărării napoletane decât faptul că echipa de lângă Vezuviu a primit 6 goluri în această ediţie de campionat din tot atâtea şuturi pe poartă..

Este primul test serios pentru „squadra” lui Stefano Pioli. Fiorentina are punctaj maximdupă două meciuri (partida cu Sampdoria, din prima etapă, a fost reprogramată, din cauza tragediei din Genova), însă ambele au fost jucate acasă. E adevărat, toscanii au impresionat cu Chievo, când au câştigat cu 6-1, însă succesul la limită cu Udinese (1-0) a arătat că tinereţea şi entuziasmul au şi dezavantaje.

FIORENTINA, FĂRĂ PORTARUL TITULAR
În plus, gruparea viola merge pe San Paolo fără portarul titular, Alban Lafont. Tânărul francez (19 ani), transferat de la Toulouse în această vară, s-a impus imediat şi a oferit siguranţă defensivei, astfel că absenţa sa la Napoli s-ar putea dovedi crucială. Locul său va fi luat de un alt puşti, polonezul Bartlomiej Dragowski (21 de ani), un goalkeeper cu doar cinci prezenţe în Serie A (numai două ca titular).

De urmărit, în schimb, Marco Benassi, care are un start lansat de sezon, cu 3 goluri în două meciuri. Cel care a adus victoria cu Udinese a fost o adevărată bijuterie

Pronostic : Peste 2,5 goluri – cotă 1,63

Lasă un răspuns