DISTRIBUIȚI

Duminică seară, de la ora 19:00, pe Stadio San Paolo, se vor întâlni două echipe care atacă extraordinar, dar au mari probleme în defensivă. Nu e deloc întâmplător, deci, că meciurile jucate de Napoli şi Sassuolo în actuala ediţie din Serie A au produs până acum 50 de goluri, adică o medie de 3,5 pe meci.

ATACURI DE TOP 4, DAR ÎN COADA CLASAMENTULUI APĂRĂRII
Până în etapa trecută, când a pierdut clar pe teren propriu cu AC Milan, scor 1-4, Sassuolo se putea lăuda cu cel mai bun atac al campionatului. Între timp, echipa lui Roberto De Zerbi a fost depăşită de Juventus, însă rămâne a doua forţă ofensivă din Serie A, cu 15 goluri marcate.

Neroverzii sunt urmaţi în ierarhia golurilor marcate de Fiorentina (14) şi de Napoli (13). Vicecampioana din sezonul trecut a descoperit un adevărat golgheter în persoana lui Lorenzo Insigne, care a înscris deja de cinci ori, iar Carlo Ancelotti speră ca polonezul Arkadiusz Milik, care are 3 goluri până acum, să confirme începutul bun de stagiune.

Lucrurile se schimbă complet când vine vorba despre apărare. Sassuolo a primit 12 goluri în primele şapte etape. Doar ultimele două clasate, Frosinone şi Chievo, stau mai prost la acest capitol. Napoli a scos mingea de 10 ori din propria paortă, la fel ca AS Roma şi Atalanta, dar ceva mai bine decât Genoa, care a primit 11 goluri.

NAPOLI DOMINĂ CLAR DIRECTELE
Pe hârtie, se anunţă un duel extrem de strâns, dar tradiţia spune altceva. Napoli are avantaj clar în duelurile directe, fiind învinsă doar o dată. Singurul eşec l-a înregistrat în prima etapă a sezonului 2015/16, scor 1-2, chiar la debutul lui Maurizio Sarri pe banca formaţiei din sudul Italiei.

Celelalte nouă întâlniri s-au încheiat cu cinci victorii ale napoletanilor (doar una în ultimele patru partide) şi patru remize. Pe San Paolo, Sassuolo a reuşit să scoată două egaluri, iar în alte trei ocazii a plecat învinsă.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Napoli, învinsă de Juventus în etapa trecută, nu a pierdut două meciuri la rând în campionat din octombrie 2016. * În şase din ultimele şapte meciuri jucate acasă de Napoli în Serie A, s-au marcat cel puţin 3 goluri. Tot cel puţin 3 goluri s-au înscris şi în cinci din ultimele şase partide ale lui Sassuolo în campionat. * Napoli a câştigat de şapte ori în ultimele opt meciuri disputate acasă în Serie A, iar în şase din ultimele şapte a înscris cel puţin două goluri.

Pronostic : victorie Napoli – cotă 1.32

Lasă un răspuns