DISTRIBUIȚI

Joi seara, de la ora 22:00, pe Karaiskakis Stadium din Atena se vor afla față în față Olympiakos și AC Milan. Mare favorită la calificare este trupa rossoneră, însă ea nu se poate culca pe o ureche înaintea ultimului duel.

După 5 etape, AC Milan are 10 puncte, în timp ce Olympiakos este cu 3 lungimi în spatele italienilor. Grupa este condusă de Betis, cu 11 puncte, care este deja calificată și joacă ultimul meci pe terenul luxembourghezilor de la Dudelange.

OLYMPIAKOS ESTE OBLIGATĂ SĂ OBȚINĂ O VICTORIE CLARĂ

Grecii sunt la 3 puncte în spatele trupei lui Gattusso, care a câștigat partida directă de la Milano cu 3-1. Astfel, pentru a o lăsa pe AC Milan în afara competiției, Olympiakos are nevoie să învingă la cel puțin două goluri diferență, 2-0 și 3-1 fiind scorurile pe care le caută. Dacă italienii punctează de două ori, gazdele trebuie să câștige la 3 goluri diferență.

AC Milan nu merge la Pireu doar cu dezideratul calificării. În cazul în care italienii se impun, iar Betis nu bate în Luxembourg, rossonerii vor încheia grupa pe locul 1 și ar putea avea un traseu mai ușor în primăvara Europa League.

STATISTICA ESTE DE PARTEA MILANULUI

Italienii nu au pierdut niciodată împotriva lui Olympiakos: două victorii și un egal.

Trupa alb-roșie are doar 3 victorii în cele 12 meciuri jucate acasă împotriva unor adversare din Italia și recent au pierdut 5 din ultimele 8.

Din ultimele 4 deplasări în Europa League, AC Milan a pierdut una singură, în primăvara lui 2018 cu Arsenal. În actuala fază a grupelor, băieții lui Gattusso au învins la Dudelange (0-1) și au făcut egal pe terenul lui Betis (1-1).

PROBLEME DE LOT PENTRU ITALIENI

AC Milan duce o luptă crâncenă în Italia pentru ocuparea locului 4 în Serie A, pentru a reveni după o pauză destul de lungă în Champions League. Chiar dacă în atac lucrurile stau bine, cu Higuain și Cutrone în formă, în apărare au apărut destule probleme. În 13 din ultimele 15 meciuri, Milan a primit gol, iar asta s-a întâmplat și pentru că defensiva a fost serios încercată de accidentări.

Dintre jucătorii care ar putea ajuta în apărare, absenți vor fi și pentru acest meci Alessio Romagnoli, Ivan Strinic și Mattia Caldara.

Olympiakos se bazează pe tot lotul pentru confruntarea de joi seara de pe Karaiskakis. Totuși, chiar și fără absențe majore, în ultima vreme rezultatele au lăsat de dorit. Înfrângerea cu Betis (0-1) a micșorat considerabil șansele de calificare în primăvara Europa League, în timp ce remiza cu Xanthi din campionat (1-1) a lăsat-o pe Olympiakos la 8 puncte de liderul PAOK.

Pronostic : ambele marchează – cotă 1,80

Lasă un răspuns