DISTRIBUIȚI

În Cupa Asiei, șocul primei etape din faza grupelor l-a constituit triumful modestei Iordanii în fața deținătoarei la zi a trofeului, Australia. 1-0 a fost într-un meci dominat copios de cei de la Antipozi, dar ineficiența selecționatei lui Graham Arnold a dus ”cangurii” pe ultima poziție în grupă.

Vineri, 11 ianuarie, de la ora 13:00, în turneul final al Cupei Asiei, în Emiratele Arabe Unite, se vor confrunta Palestina și Australia. Înaintea rundei secunde din grupe, Iordania are 3 puncte, Palestina și Siria câte un punct, iar ”Socceroos” au zero la activ.

În aceste condiții, Australia nu-și permite un alt pas greșit, altfel își va complica situația și ar ajunge inclusiv în situația de a intra în calculele pentru calificarea de pe locul 3. La Asian Cup 2019, sunt 24 de formații împărțite în șase grupe, iar patru dintre formațiile situate pe locul 3, cu cele mai bune bilanțuri, vor merge și ele mai departe.

„ȚARA VA FI DIN NOU MÂNDRĂ DE NOI!”

Australienii sunt foarte optimiști înainte de duel, jucătorii ei exponențiali anunțând că se vor reabilita după eșecul surprinzător din meciul de debut. ”Probabil că Palestina se va apăra ca și Iordania, dar e treaba noastră să îi dejucăm planul și să fim siguri că vom înscrie”, a spus Rhyan Grant, fundaș la Sydney FC, iar portarul Mat Ryan a fost și mai euforic: ”Nu am nicio îndoială că vom marca repede și vom fi forța dominantă în meci. Nu am niciun dubiu că ne vom reveni și vom face din nou țara să fie mândră de performanțele noastre”.

Playmaker-ul Tom Rogic (Celtic) va juca vineri, deși s-a accidentat la mâna stânga în duelul precedent. Este evident că Australia trebuie să fie una dintre protagonistele turneului și să-și apere blazonul de campioană continentală, mai ales că Graham Arnold are la dispoziție jucători valoroși din ligile europene, precum fundașii Degenek (Steaua Roșie Belgrad) și Behich (PSV), mijlocașul Luongo (QPR) sau atacanții Leckie (Hertha Berlin) și Kruse (Bochum).

PALESTINIENII, MIZA PE APĂRARE

Un 0-0 eroic a smuls Palestina contra mai bine cotatei Sirii, acesta fiind primul meci nepierdut în turneul final al Cupei Asiei, după ce în 2015 palestinienii cedau în toate jocurile din grupă. Oponenții Australiei nu strălucesc din punct de vedere ofensiv, punctând doar de două ori în ultimele patru meciuri internaționale, răstimp în care nu au reușit să câștige niciun meci.

În altă ordine de idei, meciul este înconjurat și de discuții politice, o asociație evreiască din Australia cerând public boicotarea acestui meci de către ”Socceroos”, în semn de protest față de primirea Palestinei în Confederația Asiatică.

Pronostic : Australia câștigă și peste 1,5 goluri – cotă 1,51

Lasă un răspuns