DISTRIBUIȚI

Parma, cea mai bună dintre echipele nou-promovate, încearcă să confirme startul excelent de sezon, în timp ce Lazio merge pe Ennio Tardini cu obiectivul de a-şi consolida locul în Top 4. Poate chiar să urce o poziţie, sperând într-un pas greşit al celor de la Inter, în derby-ul cu AC Milan.

GAZDELE, CEL MAI BUN ÎNCEPUT DE SEZON DIN ULTIMUL DECENIU
Cu 13 puncte câştigate în primele 8 etape, Parma are un* start de campionat peste aşteptări*, la revenirea în Serie A. De altfel, de aproape un deceniu nu a mai început atât de bine. Mai exact, din stagiunea 2009/10, când avea tot 13 puncte în primele 8 runde.

CEA MAI CINICĂ ECHIPĂ DIN ITALIA
Formaţia pregătită de Roberto D’Aversa are o calitate extrem de apreciată în fotbalul italian: cinismul. O confirmă faptul că Parma a transformat în gol 41,70% din ocaziile create, capitol la care e lider în Serie A.

Mai mult decât atât, jumătate dintre ultimele şase şuturi trimise de ducali au însemnat goluri (3 din 6). Cifre care ar trebui să-i îngrijoreze pe laziali, a căror defensivă a suferit în primele etape.

LUIS ALBERTO, APT ŞI PREGĂTIT SĂ JOACE
Cea mai mare grijă a lui Simone Inzaghi din punct de vedere a lotului a dispărut. Luis Alberto s-a refăcut, s-a antrenat normal alături de colegii săi şi va juca din primul minut la Parma, după ce a lipsit cu Fiorentina.

CE MAI TREBUIE SĂ ŞTIM
* Faţă de primele 8 etape din sezonul trecut, Lazio are cu 4 puncte mai puţin (15 faţă de 19) şi cu 10 goluri mai puţin marcate (11 faţă de 21). * Lazio este neînvinsă în ultimele şase meciuri cu Parma, în Serie A (4 victorii, două egaluri). * Cinci din ultimele nouă meciuri directe de pe Tardini s-au încheiat cu rezultate de egalitate. * Parma are două victorii la rând în Serie A. Nu a mai obţinut trei succese consecutive din martie 2014.

Pronostic : ambele marchează – cotă 1.75

Lasă un răspuns