DISTRIBUIȚI

Petra Kvitova si Elina Svitolina se intalnesc in primul meci al Grupa Alba a Turneului Campioanelor de la Singapore. Confruntarea se va disputa duminica, nu inainte de ora 12:00.

In ritmul ei obisnuit, fara rezultate remarcabile in turneele de grand slam, dar cu o multitudine de titluri WTA, Elina se califica pentru al doilea an la rand la Turneul Campioanelor. In 2018, sportiva din Ucraina are un bilant de 39 de victorii si 15 infrangeri (28-10 pe hard), cele mai bune rezultate fiind titlurile cucerite la Roma, Dubai si Brisbane.

Ultimul turneu la care a participat a fost cel de la Hong Kong, acolo unde Svitolina a fost invinsa in sferturile de finala de catre Qiang Wang (23 WTA), cu scorul de 6-2, 6-4.

Sportiva din Cehia este o fosta campioana a acestei competitii, pe vremea cand aceasta se disputa la Istanbul. In 2011, Petra a castigat turneul dupa ce a trecut in ultimul act de Victoria Azarenka, cu scorul de 7-5, 4-6, 6-3. Rezultatele care i-au adus calificarea la actuala editie au fost cele 5 titluri WTA cucerite la Birmingham, Madrid, Praga, Doha si St. Petersburg, bilantul fiind de 47 de victorii si doar 14 infrangeri.

Totusi, inainte de startul acestui turneu, Petra a suferit doua infrangeri consecutive, 3-6, 6-3, 6-3 in fata Anastasiei Pavlyuchenkova (40 WTA), la Wuhan, si 6-2, 6-1 in fata Dariei Gavrilova (38 WTA), la Beijing.

Cele doua jucatoare s-au mai intalnit de 8 ori pana in prezent. Petra domina intr-o maniera categorica la acest capitol, aceasta castigand ultimele 7 dueluri directe. In 2018, cele doua s-au intalnit o singura data, pe hard-ul de la Doha, acolo unde Kvitova s-a impus cu scorul de 6-4, 7-5. Toate cele 8 confruntari s-au disputat pe hard, iar unul singur s-a decis in 3 seturi.

La Singapore se joaca in conditii de sala, pe un hard extrem de lent, unul care nu o va avantaja pe sportiva din Cehia, cea care a avut si mici probleme medicale in ultimele saptamani. Mizam pe minim un set castigat de Elina, care va fi extrem de motivata sa intrerupa seria de 12 seturi cedate la rand in fata Kvitovei. De asemenea, mizam pe un prim set scurt, in care nu se vor juca mai mult de 9 game-uri.

Pronostic : Svitolina castiga minim un set – cotă 1,50

 

Lasă un răspuns