DISTRIBUIȚI

Avem tenis pe hard indoor la Paris, si nu de mana a doua, ci un turneu Masters de 1000 de puncte. Francezul Herbert si cazacul Kukushkin sunt protagonistii acestui meci ce este doar in aparenta unul banal. Meciul este programat nu inainte de ora 13.30.

Pierre- HuguesHerbert e un jucator francez care joaca mai bine la dublu decat la simplu.  Este clasat pe locul 19 ATP la dublu si pe locul 50 la simplu. Sunt foarte putini jucatori de tenis clasati in top 50 atat la simplu cat si la dublu, numele lui Jack Sock imi vine in minte, altul, nu!

Din meciurile de simplu pe care le-am vazut mi-am dat seama, oarecum cu uimire, ca Herbert nu vine foarte des la fileu pe hard, pentru a-si plasa voleul atat de uzitat in meciurie de dublu.

Asta pentru ca serviciul sau nu este atat de bun ca al jucatorilor tipici de serviciu- vole ce mai exista in circuit precum Roger Federer, Feliciano Lopez, sau Misha Zverev, exempli gratia.

Chiar si in aceste conditii,  Herbert a reusit sa faca o finala de turneu ATP pe hard, la Shenzen, la finele lunii septembrie, pe care a pierdut-o la japonezul Nishioka.

Apoi, in luna octombrie, pe hard indoor, a facut o finala de challenger (pierduta la compatriotul sau Ugo Humbert), a pierdut la Andreas Seppi in turul al doilea la Moscova  si a reusit sa treaca prin furcile caudine ale calificarilor la turneul de la Viena, saptamana trecuta ( infrangere in primul tur, la Verdasco, in trei seturi).

Imi place Herbert, e un jucator fit, cu lovituri echilibrate si pe forehand si pe rever, cu o deplasare buna in teren. Merita din plin wild- cardul pe care l-a primit la acest turneu.

Mihail Kukushkin (locul 71 ATP) e un jucator din Kazahstan, aflat, la 30 de ani,  la maturitatea sportiva, dar si intr-o forma sportiva de moment buna .

Semifinala de saptamana trecuta, de la turneul de 500 de puncte de la Viena este o performanta notabila, in conditiile in care cazacul a trebuit sa joace si calificari . Au fost cinci victorii consecutive obtinute, ceea ce nu e la indemana oricui in circuitul ATP.

Iar adversarii nu au fost niste anonimi , ei s-au numit Andrei Rublev, bulgarul Grigor Dimitrov ( locul 9 ATP), sau ungurul Marton Fucsovics, locul 41 ATP.  In semifinal a pierdut cu 6-3, 6-4 meciul jucat cu japonezul Nishikori, dar turneul a fost cu adevarat o reusita pentru Mihail.

Kukushkin joaca un tenis procentaj, nu are lovituri grozave dar da foarte multe mingi inapoi din spatele terenului si acopera foarte bine suprafata de joc datorita deplasarii rapide si mobilitatii sale foarte bune.

Cei doi jucatori au bilanturi pozitive pe hard, in sala, in acest sezon. Ambii au evolutii bune in ultima vreme si ma astept la un meci strans, demn de un turneu de o asemenea anvergura. Orice victorie la un turneu de 1000 de puncte AR VALORA foarte mult si din punct de vedere material si sportive pentru doi jucatori care nu prea au cochetat cu top 50 ATP.

Pronostic : Peste 21,5 ghemuri in meci – cotă 1,57

Lasă un răspuns