DISTRIBUIȚI

Flavius Stoican continuă să facă minuni în contextul în care circul administrativ de la Politehnica Iași pare să nu se mai termine. Sub comanda sa, ”alb-albaștrii” se mențin aproape de primele șase locuri, având șanse consistente de a repeta isprava de anul trecut, atunci când au ajuns în ”play-off” în detrimentul unor echipe mai bine cotate, precum Dinamo sau FC Botoșani.

Ultimul joc din 2018 pare a fi, la prima vedere, opțiunea perfectă pentru o victorie care să încununeze un an special. Politehnica este, înaintea rundei a 21-a, pe locul 8, cu 27 de puncte și primește vineri, 21 decembrie, ora 17:30, vizita ”lanternei roșii”. FC Voluntari are doar 12 puncte.

CRISTEA ȘI FLORES, PE VAL

În runda trecută, Politehnica a câștigat cu 6-3 în deplasare la Concordia Chiajna, o prestație deosebită având atacanții Cristea și Flores, cei doi având acum câte șase goluri stagionale. Primul dintre ei a ajuns la cota 100 de goluri reușite în Liga 1.

Ieșenii vin după o serie bună, consemnând trei victorii și o remiză în ultimele patru dispute din Liga 1.

Cum Voluntariul nu reușește să iasă din mediocritatea acestui sezon, Politehnica are șansa de a-și îmbunătăți bilanțul de acasă. Fanii ieșeni au avut dese motive de amărăciune acasă, asistând în acest sezon la două remize și patru înfrângeri. Alt motiv de preocupare pentru Stoican rămâne defensiva: Poli a primit nu mai puțin de 30 de goluri, având una dintre cele mai permeabile apărări din elită.

ILFOVENII, SINGURII FĂRĂ VICTORIE ”AFARĂ”

Cristiano Bergodi revine la Iași, acolo unde a lucrat în primăvara lui 2009, cu rezultate decente. Acum însă, italianul conduce o formație care nu a mai câștigat în deplasare din luna mai, 3-2 la ACS Poli Timișoara. De asemenea, Voluntariul a pierdut în toate ultimele cinci jocuri oficiale de pe terenuri străine.

Cu 38 de goluri încasate, ilfovenii au în continuarea cea mai slabă apărare din liga 1.

În ultima etapă, Voluntariul a smuls un egal acasă, 1-1 cu Astra.

PALMARESUL DIRECT, ÎN AVANTAJUL GAZDELOR

Ieșenii au câștigat în tur în Ilfov, cu 3-2. Această victorie a confirmat superioritatea Politehnicii în duelurile directe. În ultimele șase partide directe, ”alb-albaștrii” au câștigat de patru ori și au scos două egaluri contra adversarilor de vineri seara.

Pronostic : 1X & sub 3,5 goluri – cotă 1,40

Lasă un răspuns