DISTRIBUIȚI

Reprezentativa de fotbal a Portugaliei a decis să nu se mai bazeze pe golgheterul și simbolul național Cristiano Ronaldo, ajuns la 33 de ani și la apusul carierei internaționale. CR7 nu face parte din lotul lusitanilor pentru partida cu Polonia, din grupa a 3-a a Ligii Națiunilor (Seria A). Ronaldo a absentat și la ultimul meci jucat de portughezi, 1-0 cu Italia.

După prima etapă, Portugalia are 3 puncte, Polonia are un punct, iar Italia tot un punct (obținut cu polonezii), dar și două meciuri disputate. Partida dintre Portugalia și Polonia are loc pe 11 octombrie, de la ora 21:45, pe arena „Slaski” din Chorzow, iar stadionul de 55.000 de locuri va fi plin la întâlnirea cu vedetele lui Fernando Santos.

Portughezii, care au pierdut doar două din ultimele lor 18 meciuri, sunt în plin proces de reconstrucție și Santos admite: „Va fi greu să îl înlocuim pe Cristiano, chiar dacă avem mulți tineri de calitate. Experiența lui uriașă făcea deseori diferența, dar grupul are acum șansa de a arăta ca echipa noastră este cu adevărat valoroasă”. Într-adevăr, în 2018 tinerii sunt la putere în naționala lusitana!

NOUL ATAC AL PORTUGALIEI, FORMAT DIN JUCĂTORI TINERI
În lipsa lui CR7, Portugalia mizează în atac mai ales pe versatilul Andre Silva (Sevilla), al doilea golgheter din Spania la ora actuala – 7 goluri. Sosit în Andaluzia de la AC Milan, Silva crește de la meci la meci și ofensiva naționalei se concentrează în jurul său. De altfel, Andre Silva a marcat golul decisiv din partida cu Italia (1-0). Rolul de coordonator de joc îi revine lui Bruma (RB Leipzig), care are misiunea grea de a suplini absența lui Ronaldo.

Tinerii Helder Costa (Wolverhampton) si Goncalo Guedes (Valencia) aduc opțiuni ofensive de pe bancă, în timp ce Bernardo Silva, titular la Manchester City, este ‘jolly-joker’-ul lui Santos. Portugalia are în lot nu mai puțin de 12 jucători sub 25 de ani, iar 5 dintre aceștia sunt atacanți! Nu lipsește portarul Beto (Goztepe), dar nici veteranul Pepe (35 de ani), aceștia fiind cei mai experimentați membri ai lotului. Partida are o însemnătate aparte și pentru polonezi, care au toate vedetele la start.

LEWA, LA MECIUL 100 LA NAȚIONALĂ
După o campanie dezamăgitoare la CM 2018, Robert Lewandowski va juca la Chorzow al 100-lea meci în reprezentativă și urmărește să marcheze cel de-al 56-lea gol în alb-roșu. Noul selecționer Jerzy Brzeczek are două remize în primele două meciuri din mandat, dar jucătorii par să fi reacționat pozitiv la înlocuirea lui Adam Nawalka. Polonia joacă un fotbal fluid, concentrat pe deschiderea jocului în flancuri, de unde trimit des mingi periculoase către Lewandowski.

Golgheterul lui Bayern va fi alimentat cu baloane de creativul Zielinski (Napoli), anunțat titular la gazde. Va fi cel de-al 12-lea duel direct dintre cele două națiuni, iar Portugalia are 5 victorii până acum, în timp ce Polonia a obținut 3 și alte 3 jocuri s-au încheiat la egalitate. Lusitanii sunt pe locul 7 în ierarhia FIFA, iar Polonia pe poziția 21. Chiar dacă leșii au marcat în 7 din ultimele lor 8 partide, ambele formații au probleme ofensive în ultima vreme și ajung greu în poziții clare de finalizare, chiar dacă au o posesie foarte bună.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Polonia a câștigat doar unul din ultimele 5 meciuri oficiale * Fiecare din ultimele 3 meciuri directe s-au încheiat la egalitate * În 4 din ultimele 5 meciuri ale Portugaliei s-au marcat mai puțin de 3 goluri * Portugalia a pierdut doar unul din ultimele 9 meciuri oficiale * Lusitanii au marcat fix câte un gol în fiecare din ultimele lor 5 partide * 5 din ultimele 10 meciuri ale portughezilor s-au încheiat la egalitate

Pronostic : peste 1.5 goluri – cota 1.40

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns