DISTRIBUIȚI

Marti, in primul tur de la Shanghai, avem disputa Pospisil – De Minaur, iar noi avem clar un favorit pentru aceasta disputa.

Vasek a revenit in prima suta mondiala

Pospisil este un canadian in varsta de 28 de ani, clasat pe locul 82 ATP. N-are niciun titlu important in cariera, dar a cucerit sapte trofeee challenger. Doua chiar in acest an, la Rennes si Budapesta, de unde si saltul inapoi in prima suta mondiala. Deoarece Vasek poate c-a fost jucator de top 50 in trecut, insa in ultimii doi ani, canadianul s-a chinuit de-a dreptul in orice turneu. A trecut de calificari si la ultima competitie, la Beijing, dar a fost invins de Lajovic in runda inaugurala, scor 6-2, 4-6, 4-6.

Pospisil a avut procentaj de maxim 50% puncte castigate pe primul serviciu chiar si-n setul pe care si l-a acontat. De aici problemele sale. A fost nevoit sa evolueze in calificari si la Shanghai, trecand de Fabbiano, scor 6-4, 6-3, si de Copil, scor 6-7, 6-4, 7-5.

Alex este in cautarea primului titlu ATP

De Minaur vine din Australia, are numai 19 ani si este deja un jucator care ne-a impresionat prin talentul si determinarea sa. Ocupa in acest momentul locul 33 in clasamentul baietilor, avand in palmares un singur titlu challenger, la Nottingham, in acest an, dar si multe alte performante notabile. Avem, asadar, finale la Surbiton, Alicante, Sydney si Washington, plus semifinala la Brisbane. Dupa ce-a facut semifinala la Shenzhen, Alex s-a oprit in turul secund la Tokyo.

A pierdut in fata unui alt tanar de exceptie, grecul Tsitsipas, scor 3-6, 7-5, 1-6.

Pospisil – De Minaur H2H

Cei doi s-au intalnit o singura data pana acum, anul acesta, la Washington. Australianul s-a impus in 3 seturi, scor 6-7, 6-2, 6-3. Vasek a avut doar doua oportunitati de-a face break.

Concluzie

Tinand cont ca si-n singura disputa directa, Vasek a avut 39% puncte castigate pe cel de-al doilea serviciu, e usor de identificat problema pe care o va avea canadianul. De Minaur este un tenismen tenace, care te face sa joci o minge in plus, asa ca Pospisil nu va avea misiune usoara nici cu primul. Australianul este intr-o forma mult prea buna in acest an ca sa cedeze in fata lui Vasek. Ar trebui sa se intample lucruri mult prea neasteptate pentru ca Alex sa piarda acest duel.

Pronostic : victorie De Minaur – cotă 1,48

Lasă un răspuns